Ett nytt äventyr
Swedish

Ett nytt äventyr

by

reading
language learning
adventure
programming
hobbies

Ett nytt äventyr

Detta är min allra första text på svenska efter bara en månads start. Jag måste slå upp flera ord för att kunna skriva denna text, därför är det inte bara min förtjänst. Avsikten med den här texten är helt enkelt att börja skriva på ett språk som är helt nytt för mig. Idén och den initiala drivkraften kom från Michael.

Jag lär mig detta stortartade germanska språk medan jag läsar en välkänd bok (Harry Potter och de vises sten). Jag använder mitt eget datorprogram för att lära mig ordförrådet i boken, eftersom jag tror att detta är det viktigaste i början av att lära sig ett språk. Jag har också ljudboken, med vilken jag försöker internalisera språkets ljud. Jag har inte lärt mig nästan något om språkgrammatik än, men jag har precis köpt två grammatikböcker från ett förlag som jag verkligen gillar och som jag redan brukade för att lära mig tyska.

Så för ögonblicket lär jag mig nya ord när jag läser och jag bryr mig inte (mycket) om grammatik. Det går att läsa på svenska då jag talar tre germanska språk på en tämligen avancerad nivå. Dessutom är det absolut motiverande att kunna förstå en bra del av boken från början. Att använda en välkänd bok tjänar att kunna koncentrera sig på språket. Genom att använda mitt program kan jag fokusera på ordfärråd.

Tills nästa gång, och tack för att du läste!

7