günlük 05
Turkish

günlük 05

by

language learning
vegetarianism

yaz başladı!

neden heyecanlıyım bilmiyorum... yaz havasından nefret ediyorum. kuzey ülkelerinde yaşamak isteyen biri olarak bu hava cehennemdir! ben de zaten yüzmeyi sevmiyorum, ama çok sıcak ki, havuza çok giderim. arkadaşımla Bayramoğlu ya gittim. orda arkadaşımın yazlık evi var. eğlenceliydi!

iklim değişikliği kötüleşiyor... karbon ayak izimi azaltmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum ama bu çok zor. netflix'te bir documentary izledim, onun adı Seaspiracy. çok ilgili ve bilgilendiriciydi. ben Japonum ve herkes bilir ki Japonlar suşi sever. ben de çok severim ama o documentary izledikten sonra hiç balık yemedim. yaklaşık yarım yıldır balık yemiyorum! ve ben de balık ya suşi arzulamıyorum.

ailem et, tavuk ve balık yer. ama vejetaryenlikle ilgili documentaries izledik ve sonrasında, yediğimiz et ve tavuk miktarını azalttık. ben iyi yemek yapamıyorum ve o yüzden annemi vejetaryen yemek yapmaya zorlayamam. ama bu yüzden o daha çok et/tavuk içermeyen yemekler yapmaya başladı.

ben de tek kullanımlık plastik kullanmamaya çalışıyorum. örneğin, bakkal için bir çanta getirmek. japonya gibi diğer ülkelere kıyasla türkiye'de çok az ikinci el mağazası var. ama kadıköy'de çok şey buldum ve kıyafetlerimi oradan almaya çalışıyorum. zaten ben "vintage" kıyafetler seviyorum. ihtiyacım olmayan şeyleri almıyorum. eskiden çok şey alırdım, ama şimdi bunun sadece para israfı olduğunu anladım. hızlı modayı desteklememek çalışıyorum...

şimdi COVID'den dolayı zor ama annemin beni arabayla her yere götürmesin diye, toplu taşımayı kullanmaya da çalışıyorum. lockdown hakkında iyi bir şey insanlar çok araba kullanmıyorlar.

neyse, hepinize iyi tatiller!!

3