Odpověď na e-mail
Czech

Odpověď na e-mail

by

friendship
daily life
intercultural communication
dialogue

Zdravíme do Bernu! Jak se máte? Tady se konečně situace trochu zklidnila, takže se vše otevřelo, i když s omezeními (např. do restaurace s negativním výsledkem testu na Covid nebo očkovaný). Nicméně do normální situace je ještě daleko. I kvůli tomu asi letos nepojedeme na žádnou dovolenou. Navíc já v průběhu července pojedu služebně do Číny, a to tak na 3 měsíce - díky Covidu je to mnohem komplikovanější než jindy. Kromě dcery už jsme všichni tři dostali první dávku vakcíny. Dcera zatím čeká na přidělení termínu. A ještě bude v létě jedna komplikace - od půlky července do konce listopadu se bude rekonstruovat naše ulice. Voda, kanalizace, veřejné osvětlení a veškeré povrchy, takže to tady bude vypadat jako na tankodromu. Teď se rekonstruují ulice pod námi a už teď je všude hluk a prach.

Aha, rozumím dobře, co to je. Před deseti lety jsme měli i nás staveniště před dveřmi. Pamatuji si jak byl beton rozřezán, když jsme jedli na terasě, a oblák prachu nás honil do domu.

O Covidu můžu ti říct, že jsme zdraví, děvčata chodí normálné do školy, ale nosí masky a mají plivání rychlé test jednou za týdnu. A já stále jsem do domácí kanceláři, možná až do konce července.

Ani letos nejdeme na dovolenou do zahraničí. Je to stále komplikované, víš...

1