Hogyan tudod fejleszteni a memóriádat?
Hungarian

Hogyan tudod fejleszteni a memóriádat?

by

research
science
psychology
cognitive science
memories

Egy nagyon érdekes vidéot megnéztem a memóriáról. Itt van a link: https://www.youtube.com/watch?v=FF_Uassc0Hg&t=460s

Sajnos, a memóriám nagyon rossz, ezért akartják tanulni többet a témáról. A videó előtt, különbség videók megnéztem memóriá-meszterekről és szavantokról. Nagyon érdekeseknek tartok, mert menő és hasznos ez a talent. Képzeld el, hogy tudsz emlékezni mindent, amiket történt az életedben. Milyen okos és érdemes volnád? Mégis hogyan tudunk fejleszteni a memóriánkat? Lehetséges, hogy van egy megoldás vagy tréning, ami tud segíteni neked? Megnézzünk.

Azt hiszem, hogy a videóban van pár csodalatos dolgot, amivel egyethetértek. Az első pontja, amiben ő elmagyarázta azt, hogy szépen növelheted a memóriádat, ha állítsd kihívások elé az agyadat. Egyetértek vele, mert szerintem nagyon fontos, hogy kiprobáljuk új dolgokat és megtanuljuk új témakat. Az agyaink szüksége van kihívásokra, olyan, mint a testeink.

A második és hármodik pontják a rendszeres edzésről és az alvásról volták. Az edzésből, az endorfinok segít a koncentrácionak. Az alvásból, az agyi pihenés nagyon fontos.

Meglépes volt nekem a négyedik pontja, a szocializálodás. Azt még nem gondolkodtam arról, mégis most szerintem ez is fontos az agyat fejleszteni, mert kell koncentrálnod a másik embernek, hállgatnod, és szépen beszélnad. Ez tényleg egy nagyon nehéz feladat.

Nagyon érthető, hogy a sztressz borzasztó lehet az agyad számára. Azt hiszem, mindenki tud róla, mégsem csinál senki semmit. Szerintem a meditáció a legjobb sztratégia a sztressz ellen. Legalábbis, számomra ez igaz. Ha tudsz a sztresszed csökkenteni, szerintem a memóriád jobban lesz.

Szerintem az agy egészsége nagyon fontos, még akkor is, ha nem törődsz a memóriáddal. Remélem, élvezted a cikk olvasását, és kérlek, hagyj egy kommentet alább!

1