Moderna Oltás Tapasztalatomról
Hungarian

Moderna Oltás Tapasztalatomról

by

science
biology
memories

Az oltásomat ezen a hétfőn kaptam, és szeretnék mesélni róla. Mentem a kollégámmal, aki nem beszél semmit magyarul. Angol tanárok vagyunk itt Budapesten. Volt egy sor a kórház előtt, és egy ápolónő, aki neveket ellenőrzött. Az ápoló odasétált hozzám, és gyorsan kérdezett sokat. Sajnos nem értettem mindent és vissza kellett kérdeznem. Nagy zűrzavar lett, mégis szerintem nagyon kedves voltam. Ő keresett egy tolmácsot a kórház belül és visszajött. Amikor mondtam, melyik oltást terveztem kapni, ő hangosan mondta, hogy „KÖSZ”, és az arca mérges volt. Nagyon udvariatlan volt, szerintem. Nem tudom mi történt vele korábban, de nagyon mérgesnek tűnt.

Amikor bent voltunk, én voltam a tolmács a kollégámnak! Ez nagyon izgalmas volt, mert egy és fél Budapesten töltött év után, előszőr voltam én a tolmács. A második emeletre mentünk, mondtuk a névünket, és máris megkaptuk az oltásunkat. Nem fájt, sőt, szinte nem éreztem semmit.

Az oltás után kellett várnunk húsz percet. Amíg vártunk, egy ápolónő egy előadást tartott. Nem tökeletesen értettem, de értettem, hogy nem szabad edzeni vagy alkoholt inni három nápig. Nagyon kedves volt ez az ápolónő mert egy kis előadást tartott angolul csak nekünk.

Utána, kávéztunk Café Frei-nál. Pont akkor érkeztünk, amikor kinyitott kilenckor. Egy Jamacai lattét kértem, és a kollégám pedig egy Guatemalait. Nagyon finom volt a kávé.

Pár óra múlva még jól éreztem magam, de este már rosszul voltam. Kicsit lázás voltam, fájt a testem, és főleg a karom fájt nagyon. Nem aludtam jól, és rosszabbul voltam a következő reggel. Nem tudtam mozogni, nem voltam éhes, és nagy fájdalmaim voltak. Körülbelül este hat órára lettem jobban.

Ez volt a történetem a Moderna oltásról. Szeretném, ha más is mesélne az oltásáról kommentben!

0