Viața este lungă, dar și învățarea limbilor străine este lungă
Romanian

Viața este lungă, dar și învățarea limbilor străine este lungă

by

language learning

Azi m-am uitat la niște desene animate pe Netflix, încercând sa-l gasesc pe ceva dublat în română, și mi-am dat seamă că există mai mult tradus în poloneză. Deci, m-am intrebat cum ar fi dacă învăț poloneză...

Situația e așa - acum câțiva ani, am petrecut aproape un an cu limba rusă, fără să ajung la un nivel pe care am putut să am o conversație cu prietenii mei care vorbesc această limbă. Nici nu este singura mea limba care nu este la un nivel apropriat de entusiamul meu s-o cunosc, dar probabil că este cazul cel mai rău. Și, în ciuda faptului că în serios am dedicat mult timp a studia limba rusă, deja nu-mi amintesc mult.

Sunt sigură că să studiez poloneză ar fi rău pentru capacitatea mea de a-mi aminti limba rusă, și că celelalte limbi pe care le-am studiat încă mă așteaptă pe mine să le trezesc (mai aes Hindi). Dar acum vorbesc mult cu oameni din Polonia, desi intr-un mod ușor. Mă întreb dacă aceste relații sunt de ajuns ca un motiv pentru a învăta o limbă nouă - împreună cu exitența unor desene animate.

În trecut am sărit între limbi fără să fiu îngrijorată de așa ceva, dar acum mă simt că am mai mult de pierdut.

(O notiță - prima oară am scris aici a fost mult mai greu. Îmi place foarte mult oportunitatea practică să scriu în orice limbă, să pun în practică cea ce am învațat din citire.)

x

0