Nagy történet 1
Hungarian

Nagy történet 1

by

programming

Az idősebb lányom harminc éve született. Az internet és a számítógép nem olyan népszerű volt ebben az években, mint mostanában. Szóval, szerintem az ő generáció a legutolsó, aki kezd a tanulsága könyvvel. Imádta a könyveket, és sokat írt is.

Volt egy történet amit írt, egy bolygóról szól. Jégbolygóról. Az idő olyan kemény, hogy a gyerekeket soha nem engedték kimenni. Sőt, a gyerekek az egész gyerekkorában egy “pod”-ban maradnak. Egyedül. Mindegyik gyereknek van egy robotja aki (ami?) addig neveli, amíg nem tud magáról gondoskodni.

Pár évvel ezelőtt megkérdeztem a lányomnak, folytatná ezt a sztorit? Ha nem, lehet hogy én kölcsönkérném az ötletét?

Volt egy ötletem, a gyerekeket küldte a bolygóra egy nagyon erős Földi családról, a félelem miatt. A félelem az volt, hogy habáruban a család ellenségei megpusztítnának az egész családot. Szóval küldött néhány kisbabát egy titkos jégbolygóra.

Nem régen, az egyik tanárom (az ugyanaz tanárom hogy a Hófehér színkönyvet régen adta nekem, amit nem szerettem) a “Kis Herceg” történetet magyarul olvasta egy videóban, a diákjai számukra, aki magyarul tanult.

A kis herceg soha nem érdekel amikor gyerek voltam. Soha nem értem, hogyan származott egy bolygón egyedül. És most, amikor a történet kellett olvasnám, észrevettem, hogy mindenki csak férfi volt a történetben. Minden nő csak virág volt - sőt, felszínes virág. Igen, a férfi legtöbbség is felszínes volt, de minden fontos és bölcs élőlény csak férfi volt (három volt: a pilóta, a herceg, és a róka).

Ez a tanárral épp veszekedtem, az ő története miatt. Nagyon tehetséges ez a tanár, vicces, jó író volt, de úgy tűnik, hogy nincs képessége neki, hogyan éreznek nők. Ismerem több mint három éve, és soha nincs barátnője. És nem meleg - a meleg férfiak nagy része szerintem nagyon jól tudja, hogyan érez az átlagos nő. Nem, csak “uber-macho” kell lenne.

Jó, szóval veszekedtetem vele egy története miatt. Egy történetet írt, sok fejezet volt benne, de minden fontos szereplő fiú volt. Volt egy lány, de csak küldték pisilni a sarokba, hogy a fontos beszélgetés lehet tartani a két fiú között. Volt egy másik lány, aki még nem találtunk, Petrának hívták. Itt egy mondat a történetéből:

“Képzeld Petra rám írt, hogy átjönne. De nem akar összejönni csak reszelni.”

Oké, szóval mondtam a tanárnak: olyan boldog vagyok, hogy hamarason Petrával találkozhatok. Végülis, egy erős nővel találkozunk.

És azért mit írt a tanárom? Hogy Petra egy kómába leesett.

Jaj, utána megálltam használni őt tanárként.

Jó - to be continued. Folytatás később.

2