Nyers
Hungarian

Nyers

by

business

Angolul, mondjuk a “nyers seb” szót, amikor jellemzünk egy sérülését. Azt jelenti, hogy még nyitva a sérülés - vagy szerelem fájdalom, vagy testen - a vér nemsokára előtte folyt, vagy csak épp kezdődik gyógyítani, és nagyon gondosan kell, hogy ne újra nyisson, vagy több kárát tegyen.

Nem tudom pontosan miért, de ugyan érzem, hogy a fájdalmam nyers.

Most a buszon ülök. Jó zene szól a hátról, ahol egy ember egy buli hangulatot csinál nagy hangszórókkal.

Tudod, hogy az tilos. De olyan barátságos és nyugat a hangulat. “Szólj, hogy kérsz valamit.” Az egy jó érzés, hogy meghívott engem egy bulira, és nem kell, hogy vezetnem messzire.

Csak befejeztem a munkanapom. Egy üres irodában dolgoztam az egész napot. Senki sem kell az irodába menne mostanság. A múlt hónap a főnököm azt tervezte, hogy bezár az irodát, és áthelyezi mindent a felhőbe (to the cloud). Volt egy cég amit szerződését kapott, hogy mindent kivándorol (to migrate everything).

De az utolsó pillanatban nem aláírta a szerződést.

Múlt év elején hárman tőlünk ment az irodába négy nap hetente. De nyáron az egyik kirúgtunk és én költöztem egy másik városba, autó nélkül. Két nap hetente metróval mentem a főnök házba, csak hogy nem egyedül kell dolgoznom minden nap. De újra meg újra beteg lettem, és a főnökömhez nagyon gondosan kell viselkedni, mert elég öreg, és rendkívül fontos, hogy egészséges lesz. Mindenki otthonról dolgozik, senki sem fog visszatérni az irodába.

Amikor Magyarországról hagytam, az utolsó hétén, kerestem valami magyar, ajándékként, a munkatarsasaimnak. Kerestem valamit magyar szóval/magyar betűvel. De minden ingét/ pólót Magyarországon csak angolul szavakkal díszítettek. Csak a cég pólót létezik, amin magyar szavak voltak, a kocsmahoz / szerelőhöz, stb.

Szóval, mentem egy boltba ahol cég pólót elad, és kértem, valami cég pólót. De nem lehet, hogy vásárolhatók bármi cég pólót, nem, kell alkotnom és rendelnem valamit.

Találtam egy mintát. Volt egy könyvelő cégtől. Elfelejtem a címét. “Elsőként a mentorált könyvelésben.” “Ezt szeretném,” mondtam. “Dehogy. Az nem az Ön cége.” “Baszd meg. Jó. Írd a mi cégünk címet és logónkat és ezt a mondatot.” Szóval rendeltem pólót mindenkinek a cégemnél.

Gondoltam magamnak, egy nap, csak magyar munkatársaim lesz a cégemnél, Los Angelesben. Vásárolom a céget a főnökömtől. Nagyon drága, de érdemes nekem. Mert, amikor én a tulajdonsága, meghívhatok bárkit, dolgozni velem. És aztán az iroda nem lesz üres. És aztán nem hiányoznak Magyarország emberei.

1