Min resa till Severige
Swedish

Min resa till Severige

by

travel
language learning
daily life

Hej! Jag har inte skrivit någon text här på länge. Jag höppas att min svenska inte är så dålig!

Nyligen har jag inte studerat mycket svenska. Jag antar att jag hade tappat motivationen, kanske. Men nu har jag återfåt motivationen, för jag hat börjat att planera en resa till Sverige. Resan kommer att ske i september, när min sambo har semester på sitt jobb.

Den original idé ät att tillbringa fyra eller fem dagar på ett hotel i Stockholm och sedan att reise till en annan stad som är inte väldigt långt ifrån Stockolm, till exempel Uppsala eller Örebro, och tillbriga två eller tre dagar där.

Mitt mål är att förbättra min svenska så att jag kan practisera den i Sverige. Jag är medveten om att det inte kommer att bli lätt, eftersom de flesta ska byta till engelska så snart som de inser att jag är ingen svensk. Det enda sättet att lyckas att prata bara på svenska skulle vara att jag pratade en väldigt bra svenska, men det är väldigt osannolik att jag kan bli flytande på svenska på fyra månader.

Naturligtvis kan jag säga "Förlåt, jag pratar inte engelska", men då skulle det vara svårt att ta till engelska när jag verkligen behöver det, och jag är rädd att det ska vara väldigt ofta! :-)

Jag ska berätta mer om den här resa en annan dag. Tack så mycket!

Headline image by jonflobrant on Unsplash

1