Om att lära sig ett språk genom musik
Swedish

Om att lära sig ett språk genom musik

by

Jag tycker jättemycket om att lyssna på musik och om att sjunga. Enligt min mening, är de här aktiviteter inte bara trevliga, men också ganska användbara när det gäller språkinlärning. Idag ska jag därför skriva lite om hur man kan lära sig ett språk genom musik.

Först, att lyssna på låtar på ett annat språk kan vara ett bra sätt för att förbättra mans hörförståelse. Att förstå sångtexter är kanske lite svårare än att förstå, till exempel, vad personer säger i en podd, i en film eller på teven, men det kan ändå vara lättare än att delta in en vardaglig konversation, där slang används ofta och de som pratar är vanligtvis inte utbildade talare.

För min engelska var det ganska viktigt att jag lysnnade så mycket på The Beatles, ofta utan att ha tillgång till texterna, när jag var 13-14 år gammal.

Nu lär jag mig svenskan och en övning jag tycker om är att lyssna på nya låtar och försöka skriva ner deras texter. Visst hjälper det ganska mycket med hörförståelsen, men också med ortografin, för jag kan jämföra mina texter med dem originala.

Det är också en bra idé att sjunga på ett annat språk.

Jag vet inte exakt varför, men när jag lär mig ett nytt språk i början är det lättare för mig att ha bra uttal när jag sjunger, jämfört med när jag pratar. Min gissning är att när jag övar genom att prata med någon känner jag mig pressad om jag inte kan språket så bra. Man kan självklart även prata med sig själv, men ibland känns det lite konstigt.

I alla fall, även om man inte har det svårt att öva med andra personer är det bra att ha ett sätt till för att öva när man är ensam, speciellt just nu, under pandemin.

Slutligen, kan musik vara en bra anledning att lära sig ett nytt språk och den är ett bra sätt för att lära känna ett lands kultur och uppskatta den.

Som jag skrev i mitt inlägg på spanska, bestämde jag mig för att lära mig spanskan bara för jag tyckte om en ett mexicansk rockband. När det gäller svenska, det är för att jag flyttade till Sverige som jag började lära mig det, men sedan när jag upptäckte artister som Monica Zetterlund, The Real Group och Kraja är jag mycket mer entusiastisk.

0