Polyglot NaNoWriMo (6)
Swedish

Polyglot NaNoWriMo (6)

by

Hej allihopa!

Idag känner jag mig ännu bättre änn igår. Jag har inte ont i halsen mer, jag har bara lite nästäppa och hosta. Det skulle vara en god dag för att gå ut för första gången på en vecka, men tyvärr är det idag en dålig dag att gå ut, eftersom det regnar väldigt mycket, det spöregnar, faktiskt! Det är till och med blixtar och dunder! Idag är en av de dagarna då det är bättre att stanna hemma och dricka en kopp te eller kaffe.

I morse, när vi åt frukost, har min partner och jag tittat på en anime-serie på Netflix. Min partner är en stor avhängare av anime och manga. Jag läser gärna manga, men jag har ikke tittat på många animer (?) tills nu. Den har anime heter Thermae Romae Novae. Den är den andra adaptation av en manga, Thermae Romae. Den handlar om en arkitekt av det antika Rom som bygger termer. Han börjar att resa genom tiden och rymden: varje gång han dyker i en term, dyker han upp i dagens Japan. Där upptäcker han alla innovationer av dagens japanska offentliga bad, som en gång tillbacka i Rom, använder han för att bygga nya, mer innovativa och modernare termer där.

Jag har mangan också, men jag har inte läst den hela än. Forfättaren heter Mari Yamazaki. Hon bor i Portugal och är gift med en italienare.

Tack så mycket och vi ses!

0