Polyglot NaNoWriMo (3)
Swedish

Polyglot NaNoWriMo (3)

by

literature
culture
daily life
habits

Hallå allihopa!

I går skrev jag inte för Polyglot NaNoWriMo-en, eftersom jag tillbringade större delen av dagen hemifrån. I dag är jeg lite förkyld, men jag vill skriva minst dagens tvåhundra ord på svenska.

Eftersom jag är lite förkyld, har jag spenderat hela dagen hemma. Jag är översättare och jag arbetar som frilans från mitt eget hus. Emedan hade jag inte arbete i dag, har jag kunnat viga hela dage till dolce far niente, som säger italienarena: jag har läst ett par serieböcker, tittat på ett par TV-serier på Netflix och så videre. Jag kunde ha studerat lite för det där ämnet på universitetet pratade jag om häromdagen, eller läst en "allvarlig" bok, men jag hade inte lust, eftersom jag mådde inte 100% bra.

Den första seriebok jag har läst var en manga, det vill säga, en japansk seriebok. Den spanska titelen är Perdidos entre la hierba (Vilse i gräset) och den behandlar om en polisman som har förlorat sina dotter och en flicka som inte har någon riktning i sitt liv.

Den andra seriebok är en samling av en gammal spansk seriebok från 60-talet, El Jabato. Den här är en klassisk äventyrsserie som utspelar sig under det romerska riket. Jag brukade läse den serieboken när jag var ett barn.

0