Türkiye'deki zamanım (özet)
Turkish

Türkiye'deki zamanım (özet)

by

travel
language learning
daily life
intercultural communication

Bu gece birşeyler yazdım. Uyuyamıyorum ama çok yorgunum (2 a.m.). Benim kafam şu an çok çalışıyor ve ben Türkiye maceramdan kalan tüm anıları saymaya başladım. Bence Türkiye güzel ve ilginç bir ülke.

Burada yeni bir dünya iyi ve kötü şeyler ile keşfettim, gerçek dünyayla tamamen yalnız yüzleştim. Bazıları buna cesaret diyor, ben buna delilik kabul ettim... en güzel ve tatlı delilik.

Yanlışları ve zor zamanları vardı ama emeğin karşılığını alınca ne güzel. Ben bir okulda ingilizce öğretiyordum (lisede ve ortaokulda), türkçe konuşmam yasaktı ve bu yüzden konuşamıyordum ama benim öğrencilerim daha iyi ingilizce konuşuyorlar. Bazıları biraz ispanyolca öğrendi. Ben de çok şey öğrendim.

İnsanlar biraz türkçe öğrenmeye başladığımı ve onları anlayabildiğimi fark ettiğinde çok komikti çünkü bunun bir sır olması gerekiyordu. Mesela, bir zamanlar ben sınıftayken, lisede bir öğrenci başka bir öğrenciye kötü ama komik bir kelime söyledi ve güldüm. Yüzlerini gördükten sonra daha çok güldüm.

Öğrencilerim ve meslektaşlarımla güzel anların tadını çıkardım. Önemli etkinliklere, doğum günü partilerine, düğünlere, okul gezilerine gittim ve şenliklere (dini ve dini olmayan) katıldım. Ben de yalnız seyahat ettim ve yeni arkadaşlar edindim.

Ayrıca zor insanlarla başa çıkmayı öğrendim ve gereğinden fazla tahammül etmeyi bıraktım (sınırlara saygı gösterme zamanı). İnsanlara çok fazla şey söylemeyi bıraktım ve gerçekten güvenimi hak eden insanları tespit ettim. Gerçeği her zaman bildiğim halde yalan söyleyen birçok insan gördüm (her ülke gibi ama sonunda burada gözlerimi açtım çünkü yalnızdım, Meksika'dan çok uzaktaydım).

Her şey sona geliyor ve benim Türkiye'deki zamanım da öyle. On ay yetmedi, başka birçok şey yapmak istedim ama ben mutlu gideceğim. Şimdi, yeni maceralara atılma zamanı. Ne olacak? Bilmiyorum ama hep ileriye gidelim. Bakalım gelecek neler getirecek ve bundan ne çıkaracağım.

Kaldığım süre boyunca çok iyi türkçe öğrenemedim ama pes etmeyeceğim. Bu benim sözüm.

Teşekkürler ve bir dahaki sefere, belki başka bir macerada görüşürüz.

Her şeyi azar azar anlatacağım çünkü bu deneyim hakkında çok şey var.

7