Min norske dagbok
Norwegian

Min norske dagbok

by

(This is a fragment of a journal in Norwegian that I wrote last year, at a time when I was pretty focused on learning Norwegian. Now I have spent several months without learning any Norwegian and I've decided that typing and getting some of those texts corrected could be a good way to brush up my Norwegian in order to keep learning it.)

Kjære dagbok:

I dag er det litt tidligere enn andre dager. Klokka er ti over halv fem. I dag brukt jeg hele dagen hjemme. Jeg skal gå ut men det kommer til å være litt senere.

Denne morgenen har jeg lest litt, som hver morgen. Jeg leste en roman av en engelske forfatter som heter Alan Bennett. Romanen heter (på engelsk) "An Uncommon Reader" og hander om dronninga av England. På denne romanen begynner hun å like å lese og lesingen blir en besettelse for henne. Selvfølgelig er alt fiksjon. Romanen er veldig morsom og øm og jeg har likt den.

Denne morgenen har jeg også vasket klær. I stedet for klærne våre, har jeg vasket sengetøy og handklær. Selv om det allerede er høst, er det fortsatt ganske varmt her, derfor klesvasken kommer til å tørke snart.

I helgen har mora mi bursdag. Hun blir syttifire år gammel. Jeg må tilstå at jeg er redd for at hun blir gammel. Jeg frykter tidspunktet, der hurn er for gammel eller selvfølgelig tidspunktet, der hun er ikke lenger her med meg.

Neste uke skal jeg fortelle hvordan gikk bursdagen.

Vi ses!

1