El monestir de Montserrat
Catalan

El monestir de Montserrat

by

travel
adventure
culture
nature

Aquest estiu he anat a Catalunya i he vist alguns llocs molt macos. Un dels meus llocs preferits ha sigut el monestir de Montserrat. El monestir benedictí és situat al massís homónimo prop de Barcelona. Hi ha dues raons per anar-hi: per visitar el monestir i els seus tresors i per gaudir la muntanya.

1. El monestir

El monestir va ser fundat en el segle IX i avui és un símbol de Catalunya. En la basílica es troba tot el que s'espera d'un lloc com aquest: moltes capelles, pintures i sepulcres. L'obra d'art més coneguda de la basílica és la Verge de Montserrat, també coneguda com "la Moreneta". La Moreneta és la patrona de Catalunya i per això també un símbol important per la regió. Està situada dins la nau de la basílica, en un cambril (això és una cambra darrere l'altar que es troba principalment en les esglésies catalanes i espanyoles. És la part il·luminada de la foto). És possible entrar dins del cambril per un corredor estret. Tot el camí és decorat amb oberts d'art i la cambra mateixa és plena d'or. Era impressionant veure-ho, però la millor part és la natural al voltant.

2. La muntanya

Al voltant del monestir hi ha molts camins per anar als altres edificis i llocs propers importants. Hi ha per exemple una creu del cim, una ermita i una cova on alguns monjos van tenir una visió de la Mare de Déu. Hi ha també funiculars i telefèrics per anar-hi. Però penso que la millor manera és anar a peu i gaudir la natura (o, quan tens por de les altures com jo, fer una teràpia d'exposició). És important tenir prou temps perquè no és agradable córrer al cim de la muntanya per no perdre el pròxim funicular. Quan arribes al cim, suós i cansat, potser trobes una situació molt estranya: gent en sandàlies o sabates de talons, en cadira de rodes i generalment amb roba que no esperes veure al cim d'una muntanya. Però la vista és espectacular: sents que pots mirar tota Catalunya.

Per mi, aquest dia va ser una aventura increïble. Vaig tenir molta por, però el panorama va ser més que impressionant. Quan vas a Catalunya, has de visitar Montserrat.

3