Vad jag gör på fritiden
Swedish

Vad jag gör på fritiden

by

hobbies

Under Corona-Pandemien kunde jag inte göra mina favortihobbyer: Att resa och att göra groundhopping. Min sambo och jag resar vanligtvis mycket genom Europa och vi kombinerar det med vårt andra hobby: Groundhopping. Groundhopping betyder att vi "samlar" fotbollsstadion. Vi går till många stadion och tittar en fotbollsmatch. Jag var redan i nästan 160 olika stadion i 20 länder. Jag har besökt alla stadion i den första och den andra ligan i Tyskland och jag hade ochså besökt alla Stadion i den första belgiska ligan. Men förra året Beerschot har flyttat upp och jag kunde går dit på grund av Corona. Jag hoppas att vi kan ta igen det i höst. Sedan vill jag gärna fylla den tredje ligan i Tyskland och senare koncentrerar jag mig på Nederländerna, Danmark, Sverige och Frankrike. Vi ofta träffas vänner på vår resan och det är alltid mycket rolig.

En andra viktig hobby till mig är att läsa. Jag läser både romaner och faktaböcker. Jag läser ganska olika böker. När jag läser romaner läser jag främst litteratur, men ochså späningsböker och fantasi. Mina faktaböcker handla oftast om historia eller politik. Jag är mycket intresserad av den amerikanska historien och politiken, men jag läser ochså ofta om den angelsaxiska historien under mideltiden. För nävarande läser jag en bok om den 1700åren i Sverige och den nya romanen av den franska författare Leila Slimani.

Under Coronatiden var jag glad att jag hade börjat att lära mig språk ett år tidigare. Under den senaste året har jag pluggat mycket svenska och ochså franska. I fjol började jag boka lektioner på italki och det hjälpte mig mycket. Nu kan jag samtala på svenska och lite på franska. Jag har läst mer än tio böcker på svenska och under veckan slutade jag ochså min första franska boken. Jag vill fortsätta att lära mig båda språk och nästa året vill jag börja med polska.

1