Vilken sport är populär i Tyskland?
Swedish

Vilken sport är populär i Tyskland?

by

sports
culture

Jag hittade frågan i min textbok och jag trodde att det kanske intresserar andra människor. Jag tro att den mästa människorna vet att tyskar älskar fotballen. Kanske lite färre, sedan tyskland blev utslagen ur EM igår. Men under de flesta åren är en livesändning av en fotballsmatch livesändning med de flesta åskadare. Ofta är det en match av landslaget, men när en klub når finalen av Champions League är det också ett ämne hela landet pratar om.

Fotball dominerar alla andra sport i Tyskland, och det finns mycket besvär, att andra sportgrenar får för liten uppmerksamhet. Det statlig tevekanalerna visar knappast nationala tävlingar och det är ofta lättare att titta en match i den tredje fotballligan än att titta en basketballsmatch eller en ishockeysmatch i den första ligan. Detta gäller till och med för handball, även om tyska lag tillhöra till de bästa lag i Europa. Jag tror, att det finns ett intresse för andra sport än fotball. Många människor tittar på handball om landslaget spelar i en stor turnering. Och tyskar tittar mycket på olympiska spelen. Det finns intresse om andra sportgrenar.

Talesmänner av tevekanalerna ofta säger, att människor ändå inte tittar på matcher i bundesligen. Men jag tror att problemet är, att man kan titta bara på få matcher och att man aldrig vet, när vilken match ska visas. Det är som man lära sig språk: Det vigtigaste är att göra det till en vana.

Allt jag säger om andra sportgrenar gällar också för kvinnorfotball. Jag älskar fotball och ja måste erkänna att jag tycker om att man kan titta på en fotballsmatch nästa alla dager. Men det är bara männfotball och jag skulle också gärna titta mer på kvinnorfotball. Jag tror att det är dags att vi stöttar sport av kvinnorna. Den näst sista gången jag var i ett stadion, jag var hos Chelsea Women mot Reading Women. Och det var mycket underhållande. Jag vill mer av det.

1