Ett nytt land
Swedish

Ett nytt land

by

language learning
culture
daily life

Jag flyttade till Sverige i juli från Sydamerika. Jag gillar att bo här men tror att det inte är så lätt att börja igen i ett nytt land.

För det första pratar jag inte svenska, bara spanska och engelska. Det är sant att i Sverige alla pratar engelska och man kan bo här utan det svenska språk, men det är inte den bästa saker. Språken är en viktig del av kultur och man kan missa så mycket om man inte förstår landets språk. Samtidigt känner jag mig mycket dum när jag kan inte ha ett enkelt samtal.

För det andra har jag inte ett jobb nu och jag måste vänta till jag lär mig svenska för att söka jobb. Det är konstigt eftersom jag har arbetat för flera år och jag saknar det! Dessutom känner jag inte andra personer i Sverige som arbeta på skolor så jag ska skapa ett nytt "network".

Jag ska börja igen och ibland blir jag orolig. Sedan kommer jag ihåg att det är också spännande! Jag har tid för att studera ett nytt språk, jag lär mig nytt saker och upptäcker en ny värld varje dag. Då inser jag att jag är lycklig!

2