Råd vid skilsmässa
Swedish

Råd vid skilsmässa

by

love
daily life

Hej! Jag heter Kamila. Jag har pluggat svenska i nio månader. Jag skriver om olika ämnen. Jag brukar hitta övningar på nätet. Det är en text som jag skrev förra veckan.

1. Du har gifta vänner som ska skilja sig. De har varit gifta i 20 år och har 2 gemensamma barn som är 15 och 18 år. Vilka råd vill du ge dina vänner? Skriv och berätta.

Hej!

Jag hörde vad som har hänt med dig och din man. Vad synd!

Jag vet att ni har varit gifta i 20 år och har 2 gemensamma barn så det är inte lätt att fatta ett beslut. Pratade du om det med din man? Ibland måste man ställa någon mot väggen för att få veta sanningen. Jag vet att du såg några sms i hans telefon så jag vet vad du tänker nu. Men du måste prata med honom! Kanske är det inte vad du tänker.

Jag trodde att ni hade ett bra äktenskap. Du måste ge dig själv tid att tänka på allt. Ibland behöver man betänketid innan man gör en förändring. Om du är säkert att du vill skilja dig det kan hända att tingsrätten ger er 6 månaders betänketid i alla fall eftersom ni har barn tillsammans. Du blev ledsen och sårad nu så du skulle bara fatta ett känslomässigt beslut och det är inte bra. Det är därför behöver du vänta med alla beslut.

Ni har nästan vuxna barn så du behöver inte vara orolig. De ska klara det. Du måste tänka om det vad du vill och vad gör dig lycklig. Jag vet att det är ofta ledsamt när en familj splittras. Men om du stannar med din man bara på grund av era barn det kommer inte vara bra. Ni kommer att börja bråka om småsaker och jag tycker att det är jättetrist att göra det. Det är inte bra för barn också att föräldrar bråkar hela tiden.

Jag tror att otrohet är något av det värsta som kan drabba en relation. Det är jättesvårt att förlåta någon. Om du kan inte göra det, det är bättre för dig och dina barn att skilja dig. Det kommer att bli svårt men jag kan alltid hjälpa dig om du behöver något. Kom ihåg att om du är olycklig så dina barn är olyckliga också!

Du kan ringa mig om du vill prata mer. Du har mitt telefonnummer.

Kram Kamila

0