günlük 02
Turkish

günlük 02

by

language learning

bügün ben sahile gittim ve yeni bir kitap aldım. kitabın adı “duvar.” yazarın adı Jean-Paul Sartre, çok popüler bir filozoftur. ben onun diğer kitap da okudum, ama İngilizcede. kitabı tam olarak anladım desem yalan olur... ama anlamak çalışıyorum, çünkü ben felsefeyle ilgileniyorum.

bügünlerde ben bir podcast'a dinliyorum. podcast'ın adı Philosophize This dir. Bence çok ilgi çekici ve eğitimli. şimdilik sadece dört bölümler dinledim. şimdiye kadar Sokrates öncesi, sofistler ve Sokrates'i kapsıyordu. inşallah yakında varoluşçuluk ve Sartre yada Camus kapsanacak. o konuyu çok seviyorum.

herkes bana üniversitede felsefe okuyacak mısın diye soruyorlar, ama ben sanmıyorum. nedense, üniversitede felsefe okumak saçma gibi geliyor...(no offence to the philosophy majors!) zaten ben gençken felsefe okumak istedim, ama şimdi daha okudum, yaşadım ve, sadece üniversitede öğrenilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

geriye dönüp baktığımda, belki bir felsefe kitabı almamalıydım...çok zor olacak! ana dilimde bile anlamadığım bir yazarın kitabını nasıl türkçe anlarım? ama tabi ki deniycem.

bakalim.

2