Bør vi si ja til å ta vaksine?
Norwegian

Bør vi si ja til å ta vaksine?

by

politics

Samfunnet har gjennomgått store endringer i det siste som følge av koronapandemi. Det har gjort at mange land blant annet ble nødt til å innføre kraftige tilltak for å stoppe spredning av virus. I dag er de fleste enige i at den eneste veien til å komme tilbake til det normalet er vaksinering av verdens befolkning. Til tross for dette finnes det fortsatt noen som er skeptiske til dette, og vil ikke ta vaksinen. I denne stilen skal jeg ta opp argumenter for og imot massvaksinering.

Etter min mening er det nødvending å ta vaksine, og de fleste bør si ja til vaksinering. For det første handler det om at koronavirus er veldig smittsomt i forhold til vanlig influensa virus. Det gjør at det er vanskeligere å få tak i pandemien, og sikre at sykehusene ikke blir overbelastet. Dersom sykehusene ikke kan behandle folk som vanlig, da blir det nesten umulig å tilby helsetjenester til folk med andre sykdommer som kreft for eksempel. For det andre, koronaviruset tar utrolig mange liv verden rundt. Dødeligheten er relativt høy, og dette kan reduseres kun ved å ta koronavaksinen. Sist men ikke minst, det er veldig vanlig at viruset tilpasser seg ved mutasjonen, noe som kan føre til at det blir enda mer farlig. Derfor bør vi takke ja til vaksinet.

På den andre siden, det er en betydelig del av befolkning som ikke har lyst til å vaksinere seg. Ifølge NRK 4 av 10 nordmenn er ikke villige til å ta vaksine. Blant motstanderne hevdes det ofte at koronavaksinet ble skapt altfor fort, og det mangler god forskning som viser at vaksinet er trygt. Selv om på overflaten høres det fornuftig ut, er jeg ikke helt enig i dette. Det er fordi det finnes helse myndigheter både på landets nivå, og internasjonalt som sikrer at alle kravene knyttet til tryggheten og effektiviteten av vaksinet blir overholdt. Og i tillegg, så er millioner mennesker allerede vaksinert verden rundt, og stort sett går vaksinering kjempebra.

Alt i alt, hverdagen vår har endret seg enormt i det siste på grunn av koronapandemien. Men den eneste veien tilbake til det normalet etter min mening er rett og slett å vaksinere seg. Til syvende og sist kan vaksinen gi oss mulighet til å få kontroll over utbrudd, holde flere personer i livet, sikre at sykehusene kan drives som vanlig, og unngå at viruset muterer seg. La oss ta oss vaksinen for å bekjempe pandemien.

1