Hvordan gikk det med trening? [April]
Norwegian

Hvordan gikk det med trening? [April]

by

sports

Nå er på tide for å skrive et nytt innlegg om trening.

I dag bestemte jeg meg faktisk for å kalle dette innlegget litt annerledes enn før fordi jeg ikke prøver å kvitte med fett lenger. I tillegg så skal ikke trening handle bare om vektreduksjon eller det å bli opptatt av et tall på vekta. Trening er først og fremst et verktøy til å holde seg selv i god form, noe som kan gi utmerkete helsegevinster, og dermed løfte en opp både fysisk, og psykisk. Nok en fordel ved trening er at den gir en slags struktur, og disiplin til hverdagen, noe som kan bli overført til andre livs områder. Ikke minst, trening er gøy, får oss til å slappe av, og reduserer stress i betydelig grad.

Når det gjelder min trening så har april blitt en vanskelig måned, siden treningsentre har blitt stengt i nesten halvannen måned. Men på den andre siden har treningssenteret mitt åpnet nyllig, og jeg har begynt å trene igjen. Når sant skal sies så er det demotiverende, og litt irriterende å starte på nytt fordi den framgangen som jeg har gjort før koronatiltakk ble strammet inn, har nestent forsvunnet. Jeg har lest et sted at det er en hel normal ting for å skje, og at man ikke taper musklene sine. Det som vanligvis skjer er at muskelcellene minker, og dermed volumet til musklene blir mindre. Men det er ikke slik at musklene bare forsvinner. Tvert imot, man beholder alle muskler, men de bare blir mindre i volum, dermed fallet i styrket. Det er også verdt å merke seg at det kun gjelder tillfellet der person ikke trener i maksimum tre måneder for det skjer større endringer etterpå.

Men alt i alt, så blir det bra etterhvert. Jeg skal ta igjen styrket mitt på en kort tid.

Helt til slutten så vet jeg ikke hva skal jeg planlegge med trening. Nå er jeg veldig opptatt av å bestå den jævla norskprøven, og å finne en ny jobb. Så kanskje blir målet mitt for å beholde vekta mi på samme nivået, og komme tilbake til den formen jeg hadde før treningssentre ble stengt i Tønsberg kommune. Forresten, kanskje ville det vært lurt å begynne med å måle musklers størrelse i tillegg til vekta?

0