Min språklæring fremgang [13 måneder med MIA]
Norwegian

Min språklæring fremgang [13 måneder med MIA]

by

language learning

Heisann!

I dag skal jeg skrive nok et innlegg om fremgangen min med norsklæring. Jeg har ikke så mye lyst til å skrive et langt innlegg akkurat nå, så skal jeg prøve å skrive det kort og godt.

Her kan du sjekke målene mine til april:

1. Lytting praksis: 60 timer (2 timer per dag)

2. Lesepraksis: 30 timer (1 time per dag)

3. Anki: 465 korter (15 korter per dag)

Og slik gikk det:

1. Lytting praksis: 100 timer (3,33 timer per dag)

2. Lesepraksis: 58,3 timer (1,94 time per dag)

3. Anki: 600 korter (20 korter per dag)

4. Skriving: 13 stiler (250-300 ord)

5. Muntlig (shadowing og snakkpraksis): 10,8 timer (~20 minutter per dag)

Stort sett så gikk det veldig bra. Jeg fullførte alle temaene til argumenterende tekster, og etter å ha skrevet den siste stilen rundt 14. april, satt jeg skriving på pause. Til sammen skrevet jeg omtrent 56 stiler, og de fleste av dem ble skrevet i løpet av to måneder. Når sant skal sies så følte jeg meg sliten av skriving, og derfor tenkte jeg at det ville vært lurt å ta avstand fra skriftligoppgavene for en stund. Selvfølgelig trenger jeg å øve på å skrive klagebrev også derfor skal jeg holde på med dette litt senere. I tillegg fikk jeg flere temaer til argumenterende stiler her om dagen, så skal jeg også skrive flere av dem litt senere. Jeg har fortsatt om lag tre uker igjen, siden dato til skriftlig norskprøve er 26. mai.

Når det kommer til lytting og lesing, så har jeg brukt utrolig mye tid med begge deler. I april fullførte jeg to nettkurser, nemlig «Norsklab» og «Bli klar til norskprøven». Jeg følte at lesingoppgaver var ganske enkle, mens lytting fortsatt krever mitt full fokus. Det er velkjent blant språkinnlærere at lytting er mer utfordrende aktivitet i sin natur, og derfor krever deretter mer tid, og praksis. Det er også den hovedgrunnen hvorfor jeg fortsatt sliter med kommunikasjon med nordmenn. Derfor skal jeg rette min full oppmerksomhet til lytting i mai, og bruke 2 timer hver dag til aktiv lytting. Det vil si at jeg ikke skal lese i mai.

Jeg har også økt antall anki korter per dag. Grunnen til det er at jeg lagt altfor mange korter i de siste få månedene at det ble for mange korter, rett og slett. Det antallet er faktisk 2525 per i dag, og det betyr at jeg trenger i det minste 3 måneder for å lære alle korter før jeg kan begynne å lage nye korter. På grunn av dette jeg skal slutte med å lage nye korter, og lære meg 900 korter i mai.

Når det gjelder «outputting», skal jeg drive med «shadowing» og prøve å snakke med andre studenter eller nordmenn mest mulig. Jeg planlegger å øve på «shadowing» for 30 minutter, og skriving for 30 minutter hver eneste dag. Jeg skal også konsentrere meg om muntlige oppgavene.

For å oppsummere, planene mine til mai ser ut slik:

1. Aktiv lytting praksis: 62 timer (2 timer per dag)

2. Anki: 900 (30 korter per dag)

3. Shadowing/snakkpraksis: 15 timer (30 minutter per dag)

4. Skriftlig: 15 timer (30 minutter per dag)

De viktigste målene:

1. Bli ferdig med muntligoppgavene til norskprøve.

2. Skriv alle teamene til klagebrev og argumenterende stiler.

0