Zes Maanden van Nederlands Leren
Dutch

Zes Maanden van Nederlands Leren

by

language learning

Zes Maanden van Nederlands Leren

--

Zes maanden. Een heel half jaar. 182 dagen. Dat is een lange, lange tijd.

Daarom is vandaag een bijzondere dag.

Op 25 oktober 2020 begon ik Nederlands te leren. Een half jaar later kan ik Nederlands begrijpen (min of meer) en eenvoudige teksten schrijven. Ik denk dat ik nog een beginner ben omdat ik maar ongeveer twee of drie duizend woorden ken, maar ik heb nog al veel geleerd.

Maar kan ik een gesprek voeren? Dat weet ik niet omdat ik niemand ken die Nederlands spreekt. Hoewel als ik een "gesprek met mezelf" voer, kan ik misschien ontdekken of ik een gesprek in het Nederlands kan voeren. In de toekomst wil ik ook veel woorden leren, maar ik weet niet hoe. Misschien ga ik ze onthouden via Memrise of Quizlet (of iets vergelijkbaars), of misschien ga ik vaak genoeg lezen om woorden te onthouden zonder Memrise of Quizlet.

Maar vroeger leerde ik meer Nederlands dan ik nu aan het leren ben. Wanneer ik begon met Nederlands leren, had ik slechts vier schooluren per dag (door corona), maar nu heb ik een volle dag van zes en een half uren (ik heb nog een halve dag op woensdag). Daarom heb ik minder tijd om Nederlands te leren.

Nog heb ik ieder dag voor zes maanden iets in het Nederlands gedaan. Er zijn geen uitzonderingen. Ik bekeek soms een video in het Nederlands (waarschijnlijk uit NOS op 3), en andere dagen leerde ik ongeveer 25 woorden uit dutchgrammar.com. Maar het belangrijke is dat ik ieder dag iets gedaan heb.

En daarmee wil ik in de toekomst doorgaan.

Vroeger dacht ik dat ik misschien Hebreeuws leren wilde (Ik leerde Hebreeuws voor acht en een half jaren op een Joodse school), maar nu wil ik met alleen Nederlands doorgaan. Ik wil nog graag Hebreews leren, maar nadat ik een goed niveau in het Nederlands bereikt heb. En ik zou waarschijnlijk moeten zeggen dat ik ook Spaans op school leer.

Het is een heel half jaar geweest, maar hoe zit het met een heel jaar? Dat is mijn nieuwe doel, en ik heb in de zomer veel tijd voor het leren van Nederlands. En laten we hopen dat ik deze tijd goed gebruik.

Maar voor nu wil ik mijn succes vieren.

--

Foto: Mijn wereldkaart, met de Nederlandse namen van wat landen toegevoegd

0