Hvordan man lærer et nyt sprog?
Danish

Hvordan man lærer et nyt sprog?

by

language learning

Det er ganske underligt for mig at tænke på, at for to år siden jeg vidste ikke et enkelt ord på dansk og nu kan jeg skrive den her tekst. Jeg kan selvfølig ikke sige at hvad jeg skriver nu er rigtig og jeg er sikker på at det er mange problemer med den her tekst men det er stadig (for mig) et mirakel at jeg kan skrive noget på dansk.

Jeg har set og læst mange forskellige ressourcer som handler om hvordan man lærer at tale et nyt sprog. De ressourcer overbeviste mig at det mest vigtigt ting er at man skal få så mange forståligt "input" som muligt. Så, på den sidste næste halvandet år har jeg set, læst or hørt dansk meterialer hver dag. Jeg har set mange tv-shows, youtube videoer, nyheder, filmer og så videre. Jeg har læst mange forskellige bøger fra simple bøger til bøger der var for meget for mig. Jeg har hørt kun dansk musik og når jeg spiller klavier eller guitar så er det også kun på dansk. Når min søn går i seng hver aften så læser jeg ham et dansk bøger (Nu er vi på den tredje Timmy Taber bøger). Det er rigtig godt at han er en ung dreng som går til dansk folkeskole, så nogen gange kan han fixe mit sprog. Jeg har næste glemt at sige at jeg også går til dansk og bor i Danmark for næsten et år siden nu.

Jeg har selvfølge stadig en lang vej at gå før jeg kan sige at jeg kan godt dansk. Det er meget nemmere at skrive og læse end at høre og tale, især når det handler om det dansk sprog. Men jeg er sikker på at det kræver kun tid. Hvis man havde kom og sige til mig at jeg kunne skrive den her opslag et år siden jeg er sikker på at jeg kunne ikke tro på det. Ressourcerne som jeg har sagt at jeg har læst og set overbeviste mig at alle kan det og de havde ret. Det er ikke nemt at lære et nyt sprog og det kræver meget tid men alle kan det hvis de investerer tiden og holde sig stille og rolig selvom det er meget stressende at lære et sprog.

Hvis det er noget at jeg er sikker på er det at man skal nøde sig når han lærer et ny sprog.

Nu skal jeg truk på det "publish" knappe og håber at den her tekst kan blev læst af nogen som faktisk kan dansk :-)

0