O mojej histórii s jazykmi
Slovak

O mojej histórii s jazykmi

by

language learning

Keď som bol mladý, chodil som do mnohých jazykových tried, ale myslím si, že tieto triedy nie sú veľmi užitočné. V jazykových triedach na škole, sa učia cudzie jazyky ako predmet a zameriavajú sa na gramatiku a testy. Na základnej škole som sa učil japonsky a taliansky, ale nenaučil som sa veľa a teraz neviem po japonsky nič. Na strednej škole som sa učil francúzsky a latinsky, ale ani tam som sa veľa nenaučil. Prvý cudzí jazyk, ktorý som sa naučil dobre, bola ruština. Keď som bol na univerzite, špecializoval som sa na ruský jazyk a medzinárodné vzťahy. Mal som dobrého učiteľa, vďaka ktorému som sa začal zaujímať o ruštinu. Veľa som študoval doma a dosiahol som dobrú úroveň ruštiny. Tiež som dostal príležitosť študovať v Rusku.

Keď som sa naučil ruštinu, chcel som sa zdokonaliť v ďalších jazykoch, ktoré som sa snažil naučiť v minulosti. Ja tiež som sa chcel naučiť veľa ďalších jazykov. Všetky jazyky, ktoré som sa naučil po ruštine, som sa učil sám, bez kurz. Myslím si, že keď som sa naučil jeden cudzí jazyk, bolo ľahšie naučiť sa iné cudzie jazyky.

Je veľa jazykov, ktoré sa chcem teraz naučiť. Niektorými chcem na ich hovoriť plynulo, ale niektoré sa chcem naučiť len trochu. Naozaj si myslím, že učiť sa sám je lepšie ako učiť sa v jazykovom kurze.

0