Om vektnedgang [6 måneder]
Norwegian

Om vektnedgang [6 måneder]

by

diet
sports
daily life

I dag veide jeg 58 kiloer, og det har nesten ikke endret i det siste. Jeg tok meg 2 ukers pause for 4 uker siden, og fortsatte med den etterpå. Grunnen til det er at treningsentre ble stengt på grunn av koronapandemi, og det ikke er noe vits å holde på med vektreduksjon lenger. Hvorfor det? Jo, fordi hvis man prøver å miste vekt mens man ikke trener styrketrening, da er det lang større sjanse for å tape muskler istedenfor fett. For ikke å nevne at det er en stor sjanse for å miste muskler uten styrketrening i seg selv.

Men det som er interessant er at jeg klarte å holde vekten stabil selv om jeg har forbrukt flere kalorier enn jeg egentlig trengte. Jeg må innrøme at det er litt vanskelig noen ganger å stå imot fristelser som pizza eller sjokoladeboller for eksempel. Det faktumet at jeg ikke har lagt på meg kan delvis forklares av noe som heter «metabolic slowdown». Det vil si at kroppen prøver å spare energi ved å bevege seg mindre, og dermed blir det enda mer vanskelig å kvitte seg med fett under slanking. Det kan godt være at jeg også ble litt mer aktivt til daglig uten at jeg har lagt merke til det, og det har økt kaloribehovet mitt.

Så nå er jeg i en situasjon der jeg er avhengig av myndighetene og koronaregler, så må jeg bare smøre meg med tålmodighet og bare vente litt. Men til gjengjeld er jeg ikke så opptatt av å drive med vektnedgang lenger for å være dønn ærlig. Det er fordi jeg føler meg at jeg er i en god form, og det ville være bedre hvis jeg satset på å øke styrke i stedet.

0