Waarom wil ik Nederlands leren?
Dutch

Waarom wil ik Nederlands leren?

by

language learning

Waarom wil ik Nederlands leren?

--

Onze wereld heeft veel talen: Spaans, Hebreeuws, Chinees, Duits, en meer. Sommige talen hebben veel sprekers; andere hebben weinig sprekers.

Nederlands heeft geen klein aantal sprekers, maar heeft het ook geen groot aantal sprekers. En bijna iedereen die Nederlands spreekt, spreekt ook Engels. Dus waarom wil ik Nederlands leren?

Ik heb veel redenen. Hier zijn twee ervan:

Nederlands is een makkelijke taal

Is het de makkelijkste taal ter wereld? Waarschijnlijk niet. Maar Nederlands is nog steeds erg makkelijk als je al Engels spreekt. Veel woorden zijn hetzelfde of bijna hetzelfde (muis, uil, in, is, en meer), en de grammatica is... soms is hij makkelijk, maar in andere zinnen is hij erg moeilijk. Bekijk deze twee voorbeelden maar:

1) "I know a cat that dances" wordt "Ik ken een kat die danst" in het Nederlands. Merk op dat ieder woord in dezelfde positie is.

2) "Yesterday, I went to the supermarket" wordt "Gisteren ben ik naar de supermarkt gegaan" in het Nederlands. Je moet de posities van wat woorden veranderen, wanneer je deze zin vertaalt.

Maar het belangrijke is dat de grammatica begrijpelijk is.

Nederlands is een prachtig land

Misschien wil ik daar wonen over een paar jaar. Ik heb al geschreven over mijn liefde voor fietsen, en Nederland is misschien de beste plaats in de wereld om te fietsen. De steden van Nederland zijn voor mensen gemaakt—niet voor auto's. In mijn stad kan ik nergens lopen. Ik hou nog van de Verenigde Staten, maar ik wil misschien graag in een plaats wonen die gemaakt is voor mensen. En de Nederlandse cultuur is ook erg leuk!

Conclusie

Er zijn twee grote redenen waarom ik Nederlands leren wil. Ten eerste is de Nederlandse taal een makkelijke taal voor sprekers van Engels, en ten tweede wordt Nederlands gesproken in een leuk land waar ik van hou (en ook België en Suriname, wat ook leuke landen zijn). Ik heb waarschijnlijk andere redenen die ik vergeten ben, maar deze twee redenen zijn genoeg voor mij. Wanneer ik Nederlands begon te leren, had ik geen idee wat ik aan het doen was—maar nu weet ik dat ik iets prachtigs aan het doen was.

--

Foto: Het Nederlandse platteland (van pixabay).

1