Vaatteet
Finnish

Vaatteet

by

fashion

Kirjoitin todella lyhyen artikkelin tänään, koska viikkoni on niin kiireellinen, etten halua viettää paljon aikaa täällä… mutta en myöskään aio olla kirjoittamatta jotain! Olen kirjoittanut artikkelin joka viikko monta kuukautta – jopa vuotta – joten en tiedä, mitä tapahtuisi, jos en kirjoittanut mitään!

Osallistuin webinaariin töissä tänään, jossa opimme vaatteiden liittyvistä ongelmista, joten kerron, mitä opin…

20 % vaatteista päättyy kaatopaikkaan. Atacaman autiomaassa on valtava kaatopaikka – niin valtava, että se nähdään avaruudesta. Suurin osa vaatteista on tehty petrokemikaaleista (sisältäen muovia), joten vaatteet ovat iso syy ilmastokriisiin. Puuvilla ei välttämättä ole parempi: puuvillan tuotanto käyttää 16 % maailman torjunta-aineita.

Mitä voimme tehdä ehkäistäksemme tämän? Kolme vinkkiä oli:

  • Älä osta uusia vaatteita.
  • Korjaa vaatteita. Joka vuosi enemmän vaatemerkkejä korjaavat vaatteidensa, ja muutama kauppa tarjoaa korjauksia tai tapahtumia, joissa korjausmenetelmät opettaan.
  • Jos on pakko ostaa vaatteita, on parempaa ostaa käytettyä vaatteita. Ihmiset usein unohtavat, että vaatteet voidaan myös lainata. Tämä on hyödyllistä erityisesti, kun hienoja vaatteita tarvitaan erityiselle tapahtumalle.

Headline image by artificialphotography on Unsplash

0