Trädgårds jobbar
Swedish

Trädgårds jobbar

by

gardening

Nuförtiden har jag mycket att göra i min trädgård. Jag hyr en kolonilott, och jag har just betalat för detta år, så jag är ännu mer motiverad att jobba där!

Vanligtvis är sommar den tid av året när man har mest att göra: plantera grönsaker och ta hand om dem (och äta dem!) och klippa gräset. Men jag själv har bara två grönsaksplatser; jag vill hellre använda trädgården för att odla frukter. Frukt behöver mindre arbete!

Den senaste tiden har jag gjort mycket. Jag har en plats in trädgård som är 4 meter par 4 meter och jag måste alltid klippa gräset. Jag bestämde mig att köpa en ny bädd och plantera ytterligare två blåbärsbuskar. Jag har redan tre, men jag tycker så mycket om blåbärs och jag har just lärt mig att det finns rosa blåbärsbuskar, så jag ska köpa två av dem.

Jag har byggt den nya bädden och fyllt den av kompost, som jag har gjort ”själv” (tack, maskar!). Jag hade många jordgubbar och dem spred mycket, så jag lade många ungar jordgubbar i den nya bädden. Det är möjligt att göra detta i september; jag hoppas att mycket av dem ska leva och producera jordgubbar nästa år. Det är mycket bättre än att alltid köpa nya växter.

Jag förberedde också en plats till en ny svartvinbärsbuske, där andra växter var inte friska. Svartvinbärsbuskar är starka och kan leva där andra buskar kan inte. Jag lade ut också ett par nya stigar, för att min granne gav mig gamla stenplattor när han fick en ny uteplats. Jag är nu väldigt trött, men nöjd!

1