Britannian uudet terveyslait
Finnish

Britannian uudet terveyslait

by

politics

Tällä viikolla Iso-Britannian pääministeri Keir Starmer kertoi tulevista uusista terveyslajeista. Kansallinen terveyshuolto ei toimi hyvin, koska edellinen hallitus ei investoinut siihen. Lisäksi sanotaan, että kansa on sairaampi kuin koskaan ennen, erityisesti nuoret. Tämän takia, Starmer suunnittelee uusia lakeja, jotka toivottavasti estävät nuorten sairastamasta vielä enemmän.

Ensiksi hän aikoo kieltää roskaruoan mainosten näyttämistä ennen kello yhdeksää illalla. Näin nuoret eivät näe paljon tällaisia mainoksia, eivätkä toivottavasti halua niin kovasti roskaruokaa. Hän haluaa kieltää kokonaan internetmainokset, jotka mainostavat ruokaa, joka sisältää liian paljon sokeria, suolaa ja rasvaa.

Starmer haluaa myös kieltää lapset ostamasta energiajuomat, jotka sisältävät paljon kofeiinia. Lisäksi pikaruokapaikat eivät rakennettaisi kouluja lähellä. Tupakoinnin ja ”vapes”in myynti ja käyttö olisivat myös rajoitettuja. Kaikki nämä lait toimisivat yhdessä estääkseen nuoret aloittamasta pahoja tapoja, jotka aiheuttaisivat sairauksia. Nuoret olisivat terve ja kansallinen terveyshuollolla ei olisi liian paljon potilaita.

Lehdissä sanotaan, että monet ihmiset ovat vihaisia, koska hallitus rajoittaa kansan vapautta. Minusta hallituksen on oikeus rajoittaa vapauttamme vähän, jos se suojelee kansaa ja kansallista palvelua. Toisaalta nämä lait eivät vaikuttaisi minua lainkaan, joten minun on helppo sanoa näin!

Headline image by mdominguezfoto on Unsplash

1