Radisson Blu Plaza -arvostelu
Finnish

Radisson Blu Plaza -arvostelu

by

food
travel

Viime viikolla palasin vihdoin Suomeen lomalla. Minulla oli paljon matkaideoita, mutta tykkään lyhyistä lomista, eikä lentoja ollut useita, joten päätin yksinkertaisesti viettää pari päivää Helsingissä. Koska olen käynyt siellä muutama kerta, lomailu Helsingissä on todella helppoa, eikä vaadi paljon energiaa.

Kaksi edellistä kertaa yövyin Radisson Blu Plaza hotellissa, vaikka se on melko kallis, enkä tavallisesti valitsisi niin hyvä hotellin. Ensimmäistä kertaa vietin kaksi yötä siellä ystävieni kanssa, ja toista kertaa vietin vain yhden yön hotellissa matkustaessani kotiin Lapista. Valitsen nyt aina Radisson Blu Plaza hotellin, joka sijaitsee päärautatieaseman lähellä Mikonkadulla. Koska olen Radisson Rewards jäsen saan pisteitä tilatessani huoneita ja saan alennuksia tai bonuksia. Olen kovin tyytyväinen tästä. Viime kerralla sain paremman huoneen, jossa oli kahvikone. Tällä kertaa sain pullon villivadelmanmakuista vettä ja ilmaista suklaata (joka ei ollut vegaanista, joten ilmoitin tätä hotellille palautelomakkeella – toivottavasti ensi kerralla voin syödä sen!).

Tällä kertaa oli kuitenkin jopa parempi, koska varasin huoneen kesätarjouksella, joten varaukseni sisälsi aamiaisen. En ollut koskaan aiemmin syönyt aamiaista siellä, koska sen hinta on tavallisesti 28 €, ja tykkään enemmän vain syödä kulhon puuroa huoneessani. Yllätyin kuitenkin, miten hyvä aamiainen oli, erityisesti vegaaneille! Luulen, että söin viisi ruokalajia. Tarjolla oli muutama myslilajia, jonka söin siementen, pähkinöiden ja jogurtin kera. Söin myös yön yli kaurapuuroa, joka oli ihanaa vaaleanpunaista, joten olen varma, että siinä oli paljon marjoja. Sitten otin leipää ja perunakakku, johon levitin punajuurihummusta. Söin muuta suolaista ruokaakin: pieniä kurkkuja, tomaatteja, salaattia, vegaanista juustoa ja vegaanista leikkeleitä. On tärkeä syödä hedelmiä joka päivä, joten otin myös banaanin tai omenan tai lautasellisen erilaisia hedelmiä. Yllätyn aina, että pohjoismaissa tarjotaan kakkuakin aamiaiselle, mutta maistuin sitä joka tapauksessa (sitruunakakku ei ole lempikakkuni, mutta miksen kokeilisi sitä, kun sitä tarjotaan ilmaiseksi). Ja minun täytyy lisätä, että kahvikin oli mahtavaa - ehkä vahvinta kahvia, jota olen koskaan maistanut!

Arvasin, että kirjoittaisin todella paljon vain hotellin aamiaisesta, mutta se oli kovin hyvä. Toivon, etten saanut sinut liian nälkäinen!

Kuva Radisson Blu -verkkosivusta

1