Omakotitalojen hakuni
Finnish

Omakotitalojen hakuni

by

Kun minulla on pari minuuttia vapaata tietokoneen ääressä, selaan joskus myynnissä olevia omakotitaloja. Tämä on yleinen harrastus minulle ja ystävilleni; luultavasti tämä alkoi ostettuani oman kodin.

Joskus käytän englantilaista RightMove-sovellusta katsoakseni taloja alueellani, jotka ovat ehkä parempia kuin oma talo. Tavallisesti tykkään enemmän omasta talosta ja selaamisen jälkeen olen todella tyytyväinen. Joskus löydän ihanan talon, jolla on hyviä ominaisuuksia, jotta se on ehkä parempi kuin oma koti. Omassa kodissa on vain yksi kylpyhuone/vessa yläkerrassa, ja haluaisin toinen vessa alakerrassa (tämä on itse asiassa pakollinen uusissa taloissa, mutta oma talo oli rakennettu ennen kuin tätä laki oli voimassa). Minulla on kaksi makuuhuonetta, josta yksi on nyt toimistoni, koska teen etätöitä, joten unelmoin myös kolmannesta makuuhuoneesta, jota voisin käyttää sekä vierashuoneena että käsityöhuoneena. Mutta talot, joissa on kaksi vessaa ja kolme makuuhuonetta ovat kalliita ja liian isoja minulle; lämmitystä olisi kallista, joten pidän enemmän omaan taloon jäämisestä.

Joskus käytän suomalaista Oikotie-verkkosivua katsoakseni, millainen talo voisin ostaa Suomen maaseudulla: on aina yllättävää löytää ison talon, jonka hinta on sama kuin oman talon hinta! Tänään lounastauollani valitsin lempitaloni niistä, jotka ovat nyt myynnissä. Se on 107 m2 (oma on vain 56 m2) ja se sijaitsee Helsingin ja Hämeenlinnan välillä. Talossa on kolme makuuhuonetta ja tärkeästi tuulikaappi (todella hyödyllistä erityisesti talvella – nykyisessä talossani ei ole tuulikaappia). Ulkona on ihana iso puutarha, pari muuta rakennusta kuten pihasauna ja jopa oma lampi! Tontti näyttää niin rauhalliselta… mutta todennäköisesti se vaatisi paljon töitä, joten on paras jäädä toistaiseksi omassa kodikkaassa kodissani.

Headline image by vidarnm on Unsplash

1