Självlärande - Vilka föremål berättar historien om ditt liv?
Swedish

Självlärande - Vilka föremål berättar historien om ditt liv?

by

daily life
memories

Jag tyckte att den var en intressant fråga. Jag har gjort en lista på fem föremål som jag tycker att passa in på beskrivningen.

1. Jag har ett kramdjur som heter Leo. Han är ett lejon och jag fick honom i present när jag var liten, cirka nio år gammal, vilken betyder han är tjugoett år gammal nu. Han skulle vara en vuxen om han var en person! Under årens lopp har han rest runt om i världen med mig – till Japan, Karibien, Mauritius, och Sverige självklart, liksom till andra platser. Han har kommit som moraliskt stöd till en operation och i min väska under många tentor med mig, och jag sover fortfarande med honom. Han är min mest värdefulla ägodel och jag vet inte vad jag skulle göra om jag förlorade honom.

2. Mina skissböcker. Jag är amatörkonstnär på min fritid, och under årens lopp har jag har fyllt många av dem. Jag har mina egna karaktärer och jag skriver om dem ibland också. Kanske kommer jag snart att dela min könst här – vad tycker du?

3. Ett litet renhorn ifrån Kiruna, i Norrbotten. År 2022 reste jag till Sverige för första gången och jag fick hjälpa till att valla några renar som tillhörde en underbar samisk familj, och när vi kom tillbaka till hotellet gav mannen oss var sitt renhorn. Just nu ligger den på mitt skrivbord var jag kan alltid se den. Den är min inspiration att studera mer så jag kan flytta till Sverige i framtiden.

4. Min läroboksamling. Det är en stor samling! När jag reser utomlands försöker jag att köpa minst en bok på ett annat språk. Nu har jag läroböcker på cirka femton språk, mestadels på svenska men också på samiska, finska, romska, tyska och många andra. Jag pluggar inte alla av dem, men kanske kan jag hitta tiden i framtiden. (Samiska är nästa på listan! Men just nu är svenska min främsta prioritet.)

5. Mina flaggor. Jag har en transflagga och en romsk flagga. Dessa flaggor är viktiga för mig eftersom jag har inte varit alltid stolt över att vara trans och romani. Jag brukade känna mig faktiskt väldigt skamsen och det tog lång tid för mig att acceptera min identitet – det var svårt, och när jag mår dåligt om min själv kan jag titta på flaggorna och känner mig stolt istället. Det är motiverande för mig.

Det här föremålet är mitt liv i ett nötskal. Och du då? Vad föremål har du?

0