Readly ja virtahevot
Finnish

Readly ja virtahevot

by

reading
animals
hobbies

Sain äskettäin hyvän lahjan isältäni, koska hän päätti tilata Readly-palvelua. Olin itse tilannut sitä pari vuotta sitten, mutta peruutin tilaukseni säästämään rahaa. Readly-sovelluksella voi lukea monta eri uutislehteä ja aikakauslehteä; tykkään lukea niitä, mutta minulla ei ole paljon vapaa-aikaa lukea, ja luen myös kirjoja. Mutta Readly on hieno, koska yhdellä tilauksella saa neljä profiilia; on mahdollista antaa profiili perheenjäsenelle tai ystävälle. (Netflix sanoo, että tämä on kielletty, mutta Readly on kivampi!) Isäni siksi antoi minulle profiilin ja voin taas lukea sillä.

Olen tilannut pari englanninkielistä aikakauslehteä niin kuin New Scientist ja Cross Stitcher, josta saan hyviä ristipistoon liittyviä ideoita. Readlyssa on myös lehtiä muilla kielellä, joten voin lukea myös ranskankielisiä ja ruotsinkielisiä lehtiä… siinä ei ole valitettavasti paljon mielenkiintoisia suomenkielisiä lehtiä.

Tänään luin osan ranskalaisista tiedeaikakauslehdestä ja sain tietää, miten virtahevot liikkuvat. Tavallisesti isot eläimet liikkuvat kolmella eri tavalla nopeudestaan riippuen: ne kävelevät, ravaavat tai laukkaavat. Kävelemässä kaksi jalka koskettavat aina maata. Ravaamassa ja laukkaamassa kaikki jalat voivat olla irti maasta.

Tutkijat katsoivat virtaheppoja ja huomasivat, että ne aina ravaavat. Tämä on outoa, koska ne ovat niin painavia, että käveleminen olisi helpompaa hitaammalla nopeudella, mutta ne ravaavat jopa, kun ne liikkuvat hitaasti. En tiedä, mitä minun pitäisi tehdä tällä faktalla, mutta minusta se oli mielenkiintoinen!

Headline image by jochieng1 on Unsplash

1