Atvaļinājums Horvātijā
Latvian

Atvaļinājums Horvātijā

by

travel

Nesen es ceļoju uz Horvāciju ar savu māsu. Mēs pavadījām nedēļu Zadarā pie Adrijas jūras. Jūra bija izcila, bet ūdens ļoti zils un dzidrs. Tomēr visas pludmales bija akmeņainas un neērtas, un tajās bija daudz atkritumu. Mums visvairāk patika doties uz mazu salu, kura atrodas netālu no Zadaras. Uz tās salas, kas saucas par Ugljan, ir skaistas mazpilsētas ar šaurām ielām starp ēkam. Pie piekrastes līnijas ir lielāks ceļš, kas iet ap salu. Peldēšana jūrā tur bija ļoti jaukāka nekā cietzemē, jo tur nebija tik daudz tūristu. Mēs arī izbaudījam sauļošanos.

Citu dienu mēs braucām uz slavenajiem Plitvices ezeriem, kuriem ir ļoti skaists, zils ūdens. Mēs staigājām gar ezeru krastiem, skatījāmies ūdenskritumus, un pat braucām ar laivu pa ezeru. Tā bija jauka diena.

Zadaras vēcpilsēta ir diezgan gaiša un balta, un pārpildīta ar tūristiem. Tur ir dažādas, vecas ēkas, piemēram baznīcas un torni. Visinterēsantākā būve ir Jūras ērgeļes - tās ir kāpnes ar maziem caurumiem, caur kuriem vējš pūšot rada mūziku kā instruments. Apkārt vecpilsētai vēd mūris, pa kuru var pastaigāt. Es domāju, ka Zadara is jauka pilsēta, tomēr nav daudz ko darīt. Un visu nedēļu laiks bija ļoti karsts - temperatūra apmēram 35 grādi, bet mēs izbaudījām savu atvaļinājumu.

1