Linsladen kanavafestivaali
Finnish

Linsladen kanavafestivaali

by

adventure

Tavallisesti en pidä spontaanisuudesta; ennen viikonloppua haluan tiedä, mitä teen. Olla tekemättä jotain ei häiritse minua, mutten halua, että minulla olisi jotain lisää tekemistä. Viime viikolla oli kuitenkin erilainen. Ehkä yksi syy oli se, että minulla oli perjantaina, maanantaina, ja tiistaina vapaiksi, ilman erikoista syytä, joten viikonloppuuni mahtuisi enemmän!

Aiemmin minulla oli todella kiva verkko kirjastonhoitajaystäviä Twitterissa. Sen jälkeen, kun Musk tuhosi Twitteriä, siirsin Mastodoniin paljon heistä kanssa. Olen puhunut siellä paljon erään naisen kanssa, joka on nyt puutaiteilija ja on töissä metsänhoitajana. Hän kertoi, että hänellä olisi koju Linslade Canal Festival -tapahtumassa ja huomasin, että tämä on vain 20 minuutin ajomatka kodistani. Se näytti hyvältä: festivaali järjestettiin Tiddenfoot puistossa, jossa on myös järvi; sisäänkäynti oli ilmainen, ja siellä on helppo pysäköinti, paljon ruokavaihtoehtoja ja vessat. Päätin mennä sinne tervehtimään tämän naisen ja nauttimaan festivaalista.

Sinne oli todella kiva ajomatka maiseman kautta, ja lähestyessäni pysäköintialuetta oli liikennekartiot ja pari miestä, jotka kertoivat minne mennä. Tapahtuma oli kovin hyvin järjestetty, vaikka pysäköinti maksoi viisi puntaa, mistä festivaalin verkkosivu ei kertonut!

Kanavafestivaali itse oli ihana. Ensin puhuin miehen kanssa, joka kertoi minulle puistosta ja alueesta. Tiddenfootjärven vieressä on niitty nimeltään Peace Meadow eli Rauhanniitty, koska siellä vuonna 906 (jona paikan nimi oli Yttingaford) tanskalaiset ja anglosaksilaiset allekirjoittanut rauhansopimuksen. Sitten kävelin järven ympäri; alue oli idyllinen ja näin paljon perhosia ja sudenkorentoja ja villin kaninkin!

Seuraavaksi kävin ruoka-alueella ja päätin kokeilla ghanalaista ruokaa. Käännän Kiva.orgilla, jossa on paljon lainoja ghanalaisille, jotka myyvät hibiskusmehua, joten oli jännittävä, että voisin vihdoinkin maistua sitä! Se on todella erikoinen maku, vahva mutta hyvä. Söin myös herkullista paistettua jauhobanaania.

Lopussa tapasin ystäväni ensimmäistä kertaa. Juttelimme ja hän näytti aktiviteettinsä: käyttää pieniä puupaloja tekemään söpön pöllön! Se on ihana koriste ja muistutus päivästäni 😊

1