Tanssit
Finnish

Tanssit

by

hobbies

Uutisissa on ollut muutama artikkelia, jossa sanotaan, että Strictly Come Dancing -ohjelman ammattilaiset tanssijat ovat käyttäytyneet huonosti, jopa väkivaltaisesti, ja kaksi niistä eivät ole enää töissä tässä ohjelmassa. Strictly on englantilainen versio Tanssi tähtien kanssa. Olen katsonut sen pari vuotta, koska tykkään tanssista, vaikka jaksot tuntuvat pidemmiltä joka vuosi – niissä on paljon puheluita tanssimisen lisäksi, joten on paras katsoa ohjelmaa iPlayerilla, jotta voi pikakelata eteenpäin.

Itse olen tanssinut aika paljon (eikä opettajani ole koskaan ollut väkivaltainen). Kun aloitin opiskeluni yliopistossa, kävin ensimmäisessä viikossa hallissa, jossa kaikki klubit kertoivat, mitä he tarjoavat. Halusin liittyä koripalloklubiin, mutta olin ystävystynyt walesilaiseen naiseen, joka asui minun vieressä asuintalossamme. Hän halusi liittyä tanssiklubiin ja halusin olla hänen ystävään, joten hyväksyin hänen pyyntönsä. Nyt luulen päätökseni olevan oikean!

Ensimmäisenä vuonna opiskelimme paljon; tunneilla tanssimme sekä seuratansseja että latinalaisamerikkalaisia tansseja. Vuoden lopussa tanssimme kokeessa: valssia, quickstepia, jiveä ja cha cha cha:ta. Saimme pronssitodistukset niissä. Lempitanssini oli jive, koska se on energinen ja hauska; tykkäsin myös quickstepista. Cha cha cha oli liian seksikäs minulle ja valssi liian tyylikäs!

Toisena vuonna jatkoimme (muistaakseni me johdimme klubin ystäväni kanssa tämän vuoden) ja saimme hopeatodistukset. Tanssimme myös salsaa ja merengueta. Kolantena vuonna olimme töissä ulkomailla, koska opiskelimme kieliä, mutta neljäntenä vuonna tanssimme taas. Klubissa ei ollut muita kokeneita henkilöä, joten emme voineet järjestää kultakokeet, mutta tämä oli hyvä, koska viimeisenä vuonna yliopistossa on tarpeeksi stressaava!

Yliopiston jälkeen olen jatkanut tanssia joskus, kun tilaisuus tulee, mutta en paljon nykyään. Suosittelen kuitenkin tanssimisen, jos haluat uuden hauskan harrastuksen!

Headline image by aoddeh on Unsplash

1