Yhdysvallat-teemainen tietovisa
Finnish

Yhdysvallat-teemainen tietovisa

by

hobbies

Kävin panimossa parin ystäväni kanssa 4. heinäkuuta. He käyvät usein tässä panimossa, mutta minä en, koska en tykkää oluista. Tykkään kuitenkin tietovisoista! Tietovisa järjestetään siellä kuukausittain ja tavallisesti kilpailussa on teema. Tällä kertaa, vaikka samana päivänä oli kansallisvaalit Isossa-Britanniassa, Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä oli hauskempi teema. Olen matkustanut paljon Yhdysvalloissa, joten olin varma siitä, että voisin auttaa ystäviäni.

Tietovisassa oli kahdeksan kierrosta; jokaisessa oli 10 kysymystä. Lempikierroksessani kymmenen auton rekisterikilpeä näytettiin ja meidän piti vastata mistä osavaltiosta ne tulivat. Yhdysvalloissa rekisterikilvet ovat todella mielenkiintoisia. Tässä on pari niistä:

  • Rekisterikilpi, johon oli kirjoitettu slogaani ”10 000 järven maa” ja kuva idyllisestä järvestä. Tietysti tämä on Minnesota (muistaakseni siellä asuu monta suomalaista, ehkä järvien takia!).
  • Rekisterikilpi, johon oli piirretty kuvan Lincolnista. Tämä tulee totta kai Illinois’sta, koska Lincoln tulee Illinois’sta.
  • Rekisterikilpi, joka sanoi ”pelasta pantterit”; kysyjä selitti, että suurimmassa osassa osavaltiossa sanotaan ”puumat”, mutta vain yhdessä osavaltiossa ”pantteri”-sana käytetään. Tiedän, että NHL:ssä on Florida Panthers -nimeltään joukkue, joten vastasimme Florida. Olimme oikeassa 😊
  • Rekisterikilpi, jolla oli ”The Last Frontier” -slogaani ja kuva Iso Kippari -tähtikuviosta. Tunnen paljon osavaltioiden lippuja ja tiesin, että Alaskan lipulla on Iso Kippari. Alaska oli oikea vastaus.

Joka toisen kierroksen jälkeen, saimme oikeiden vastauksen ja annoimme pistemäärämme kysyjälle. Ryhmäni oli ensimmäisellä sijalla melkein loppuun asti… mutta tietovisassa oli kolme kierrosta musiikista ja elokuvista, ja toinen joukkue tiesi paljon enemmän kuin me näissä aiheissa! Hävisimme yhdellä pisteellä. Palkintoa ei ollut, joten ei se haitannut meitä. Tärkeintä oli se, että pidimme paljon hauska.

Headline image by devsnice on Unsplash

1