Rakennan viljelypalstallani
Finnish

Rakennan viljelypalstallani

by

gardening

Äskettäin työskentelin palstalla paljon, koska minulla oli vihdoin onni Freeglella ja Freecyclella. Freegle ja Freecycle ovat verkkosivuja, jossa henkilöt tarjoavat juttuja, joita he eivät enää halua pitää.

Ensin sain noin 160 tiiliä! Haluaisin laittaa polkua, koska istutuksien välillä ja ympärillä on paljon tilaa, jossa ruoho kasvaa todella nopeasti ja pitkästi, ja kyllästin nyt sen leikkaamista (minulla on vain puutarhasakset). Odotan, koska tiilet ovat niin hyödyllisiä muilla tavoillakin, mutta varmasti laitan tiilipolkua jonain päivänä.

Sitten sain soraa – niin paljon kuin mahtui autooni, joten ei paljon, mutta kävin kolme kertaa kerätäkseni mahdollisimman paljon. Nainen tarjoili soraa, joka peitti hänen puutarhaansa, koska hänellä oli uusi vauva, ja he halusivat, että lapsi voisi leikkiä nurmikolla puutarhassaan. Olin onnellinen, että voisin sekä auttaa heitä ottaen pois soraa, että käyttää sitä uudelleen viljelypalstallani.

Kahden ison istutukseni ympäri laitoin peite, joka estää ruoho tai muuta kasvaa, sitten laitoin linjan tiiliä reunana. Viimeksi laitoin soraa peitteen päälle luomaan polut. Polut eivät ympyröi istutuksia kokonaan, mutta tykkään niistä tosi paljon! On nyt helpompaa kävellä, koska maa oli epätasainen; polku toivottavasti estää ruohoa kasvamisesta paljon (se kasvoi myös verkkoon, mikä oli turhauttavaa!); ja ehkä myös etanoilla on nyt vähemmän paikkoja, joissa ne piileskelevät!

Rakentaminen oli väsyttävää ja raskas työtä, mutta myös hauskaa ja hyvää liikuntaa. On myös helpotus, että sain sen valmiiksi ennen helleaaltoa tällä viikolla!

1