Hedelmät viljelypalstallani
Finnish

Hedelmät viljelypalstallani

by

gardening

On varmasti aika päivittää teille viljelypalstani. Englannissa on satanut niin paljon tänä vuonna; olen varma, että on ennätys. Sen vuoksi en tehnyt paljon toukokuussa, mutta istutin paljon siemeniä sisällä, jotta ne voisivat kasvattaa turvassa ja lämmössä.

Valitettavasti viime syksyllä istuttamani vadelmapensaat ja kirsikkapuu kuolivat, joten olen nyt ottanut ne pois maasta. Luulen, että pensaat hukkuivat, koska sillä alueella oli eniten märkää; näin usein isoja lätäköitä niiden luona. En vieläkään tiedä, miten käytän tätä aluetta tulevaisuudessa.

Mustaherukkapensaani ovat kuitenkin todella terveellisiä! Tällä viikolla keräsin ensimmäinen kerran mustaherukoita. Kirpeitä, mutta herkullisia! Olen myös kerännyt pari laatikkoa mansikoita, rakennettuani hyvän verkkokehyksen, joka suojaa niitä linnuilta.

Tämä on viimeinen vuosi, kun kasvatan mansikoita. Ne olivat maassa, kun sain palstani; luullakseni ne olivat jo vuosi vanha, joten tänä vuonna ne täyttävät kolme. Usein sanotaan, että mansikkakasvit kestävät vain kolme vuottaa; sen jälkeen on hyvä idea istuttaa uusia kasveja toiseen paikkaan. Vanhoista kasveista tulee monia pieniä kasveja, joita kasvattaisi hyvin uudessa istutuksessa. En kuitenkaan aio jatkaa mansikoiden kasvattamista juuri nyt, koska en tiedä mihin istuttaisin ne.

Ensi kerralla kirjoitan rakentamisestani!

2