Uusi aamiaiseni
Finnish

Uusi aamiaiseni

by

food

Aamiainen on lempipäivänaikani ja se, mitä syön, on todella tärkeä. Aiemmin söin mysliä ja pellavansiemeniä soijamaidon ja mustikoiden kera. Pellavansiemenistä saan omega-3 ja kuitu; on hyvä syödä niitä päivittäin. Pari kuukautta sitten alkoi käyttää kauramaitoa, koska sain tietää Milk & More -yhtiöstä, joka toimittaa kauramaitoa minulle kolme kertaa viikossa lasipulloissa, joita käytetään uudelleen ja uudelleen. Maito on tuoreempia ja järjestelmä on ystävällisempi ympäristölle.

Sitten puhuin pari ystävääni kanssa, jotka molemmat syövät ”overnight oats”, eli yön yli kaurapuuroa. Olin ollut kiinnostunut siihen, mutta rakastin niin paljon mysliä, etten voinut kuvitella olla syömättä sitä aamiaiselle! Uusi kollegani kuitenkin suositteli myös erästä proteiinijauhetta, jota halusin kokeilla, koska olemme nyt siinä ikänä, jona on tärkeä syödä enemmän proteiinia. Ostin vanilja- ja suklaamakuista jauhetta ja käytin sitä ensin valmistaessani uuden välipalan (hän oli myös jakanut reseptejä). Herkullista!

Sen takia päätin olla rohkea ja kokeilla yön yli kaurapuuroa myslin sijaan. Kaurojen, vaniljajauheen, ja kauramaidon lisäksi, laitoin myös pellavansiemeniä ja marjoja. Mielestäni suklaamakuista proteiinijauhetta ei sopii aamiaiselle; se on liian makea. Jauheen ja siemenien takia, puuro on todella paksu, mistä tykkään. Käytin myös teräsleikattua kauraa tavallisten kaurahiutaleiden lisäksi; ne ovat terveellisempiä sekä pureskeltavampia, joten puuron koostumus on minusta täydellinen.

Nyt olen kovin rakastunut uuteen aamiaiseeni! Hieno sivuvaikutus on se, että minulla on aina jotain kiinnostavaa ja rauhoittavaa tekemistä ennen nukkumaanmenoa, eikä minulla ole mitään tekemistä aamulla, paitsi kahvin keittimisen. On usein hyvä kokeilla uutta reseptiä ja rutiinia.

Headline image by sheelahbrennan on Unsplash

1