Geniş zamanı pratik yapayım!
Turkish

Geniş zamanı pratik yapayım!

by

İstanbul A2 kitabını kullanan çok Türkçe gramer pratiği yapıyorum. Bugün geniş zamanı çalışmak için bazı soruları cevaplayacağım.

5. Günde kaç saat uyursun?

Hafta içi her gün saat akşam 9'tan önce yatmaya çalışırım. Ben bir lisede öğretmenim ve lisem çok erken başlar. Bu yüzden her iş günü çok erken kalkarım. Yaklaşık saat 5'te alarmım çalar. Hafta sonları normalde daha geç uyurum ama hasta içinin rutinim çok etkilenmek istemem. Her gün aynı rutini korumaya çalışırım.

6. Arkadaşlarınla gezmeye gider misin?

Arkadaşlarım benden çok uzakta yaşadığı için onlarla nadiren buluşurum ama zaman zaman beraber gezmek için plan yaparız. Gezmeye gidince şehir merkezine gideriz ve Starbucks gibi bir kafede kahve içeriz.

7. Her hafta aileni arar mısın?

Ben sadace kardaşım ile yaşarım. Ebeveynlerim ben yaşayan ülkede yok ve farklı zaman dilimlerinden yaşarlar. Bu yüzden her zaman onları aramak zordur. Belki her ayda bir iki onları ararım.

8. Her gün yemek pişirir misin?

Pademiden beri kardeşimin evinde onunla beraber yaşarım. Ben ona biraz aylık kira veririm ama bu fiyat çok yüksek değil. Daha çok ödemek yerine kardeşim her gün yemek pişirmemi istedi. Bu anlaşmayı dolayı her gün evde yemek hazırlanmak zorundayım.

9. Her yaz tatile gider misin?

Bir devlet lisedeki çalışan öğretmen olduğunum için yazın çalışmam. Her yaz diğer ülkelere tatile gitmek isterim. Normale iki ay boyunca birçok ülkede gezerim. Maalesef bu yaz seyahat etmeyeceğim çünkü enflasyon nedeniyle her şey çok pahalı.

10. Akşamları geç uyur musun?

Benim arkadaşlarım arasında benden daha erken uyuyan kiş yok. Bütün arkadaşlarım benden daha geç uyurlar.

0