Geniş zamanı pratik yapayım!
Turkish

Geniş zamanı pratik yapayım!

by

lifestyle
daily life

Ben İstanbul A2 kitabı kullanarak Türkçe dil bilgisini çalışıyorum. Bence çok iyi yazılmış bir kitap. Anlaşılan bu yüzden çoğu Türkçe öğrenen yabancılar bu kıtabı kullanır.

Şimdi ben çalışan gramer konusu geniş zamandır. Bunu pratik yapmak için kitaptan 5 sorunu aldım ve aşağıda bu soruları cevaplayacağım.

1. Her akşam televizyon izler misin?

- Şu sıralar çok insanın evinde televizyon yok çünkü telefonlarımız ve bilgisayarımızı televizyon gibi kullanabiliz. Benim evimde büyük ve modern bir televizyon var ama nadiren kullanamayız. Belki ayda bir özel bir film seyretmek için kullanırız. Böyliklece her akşam televizyon izlemem.

2. Hafta sonları sinemaya gider misin?

- Ben çok uzun zamandır sinemaya gitmem çünkü ben yaşayan şehirde bu gerçekten paralı. Evde Netflixte diziler ve filmler izlemeyi tercih ederim. Sinemadaki koltuklar çok rahat ama yatağım daha rahat ve samimi. Benim için sinemaya gitme çok özel bir etkinlik.

3. Hayvanları sever misin?

Çok severim ama ebeveynlerim severmezler. Bu yüzden çocukken evcil hayvanları almama asla izin vermediler. Şimdi onlarla yaşamıyorum ve sadece erkek kardeşimle yaşıyorum fakat o da hayvanlardan nefret ettiğin yüzünden evimizde hayvan yok. Bir gün tek başına yaşayacakken küçük bir köpek veya kedi alacağım.

4. Çayınız nasıl alırınız?

Her sabah, kalktıktan sonra siyah çay alırım. Laktoz intoleransından dolayı çayıma sadece biraz soya sütü eklerim. Bence bu çayın tadı harika ama her kişin zevki farklı. Bir kez kardeşim bana öyle çay almak biraz garip diye söyledim. Ama ben çok severim.

5. Günde kaç saat uyursun?

Normalde günde 7-8 saat uyurum. Saat akşam 9'da yatırım ve saat sabah 5'de kalkırım. Ancak çok kafein alırsam daha az saat uyurum. Bu yüzden günler boyunca saat 2'den sonra ne kahve ne çay içmem.

Benim yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Headline image by northfolk on Unsplash

1