Självlärande - Clozemaster
Swedish

Självlärande - Clozemaster

by

language learning

Clozemaster är en webbplats där man kan lära sig ett språk med cloze-övningar. Webbplats ge man en mening med ett saknat ord och man måste välja det rätta ordet. Till exempel, när webbplatsen ger man meningen ’vem skulle du ___ vara?’, det ge man också orden ’någon,’ ’annars,’ ’sedan,’ och ’redan,’ men bara ett är rätt. Så meningen är ’vem skulle du annars vara?’

Det finns många kollektioner av meningar. Just nu göra jag en kollektion med 10.000 meningar som heter ’Fluency Fast-Track’, där meningarna börja ganska lätt men blir svårare med tiden. Naturligtvis tror jag inte att jag ska bli flytande med Clozemaster ensam, men jag tycker att det är en jättebra webbplats för att öva mitt ordförråd och läsa mer.

Det finns också en funktion där man kan ladda upp en text och webbplatsen kommer att göra mer övningar för dig. Jag brukar tycka om att läsa om ämnen som natur, politik och geografi, så ladda jag upp många texter ifrån Wikipedia och andra webbplatser och använder dem.

Just nu använder jag Clozemaster på flera språk – svenska, finska, tyska, ryska, och serbiska. Webbplatsen har mest större språk och några mer sällsynta också, till exempel makedonska, lettiska och ukrainska, och så tycker jag att den är bra för en resurs som är gratis. Man kan betala för att få fler funktioner men ärligt talat tycker jag att det är bra som det är. Det är definitivt bättre än Duolingo och några andra webbplatser. Du borde prova!

1