Parlamenttivaalit
Finnish

Parlamenttivaalit

by

politics

Saatat tietää, että äskettäin Ison-Britannian pääministeri Rishi Sunak ilmaisi, että parlamenttivaalit pidetään heinäkuussa. Oli todella hauska tapahtuma. Sunak tuli ulos Downing Streetin talosta ja seisoi kadulla sateessa. Satoi niin kovasti, että häntä ei hyvin kuunneltiin. Satoi ja satoi ja hän oli yhä enemmän märkä.

Hänellä ei ollut sateenvarjoa, eikä sadetakkiakaan. Hänen kallis pukunsa näytti märältä ja epämukavalta. Mielenosoittajat soittivat myös Things Can Only Get Better -biisiä Sunakin lähellä, joten oli yhä vaikeampi kuunnella häntä (mutta ei ollut tärkeää kuunnella häntä, koska kaikki tiesivät, mitä hän sanoisi). Nähtävyys oli naurettava (niin kuin brittiläinen politiikka?).

Nyt Britanniassa neljäs heinäkuuta odotetaan, ja uutisissa on täynnä vaaleihin liittyviä artikkeleita. Sunakin Conservative-puolue ei ole enää kovin suosittu, koska neljäntoista vuoden kuluttua, niin paljon menee huonosti: julkinen terveydenhuolto, sosiaalihoito, talous, jne.

On siksi odotettu, että Labour-puolue voittaa, mutta odotuksiin ei aina vastataan. Labourin pääjohtaja nimeltään Keir Starmer ei ole hänkään kovin suosittu, mutta puolue voitti paljon paikkoja paikallisissa vaaleissa toukokuussa. Katsotaan, mitä tapahtuu!

Headline image by ryoji__iwata on Unsplash

1