Başbakan olarak neler yapacağım?
Turkish

Başbakan olarak neler yapacağım?

by

politics

Bugün biraz yazma pratik yapmak istedim. Bugünlerde İstanbul A2 kitabı kullanarak Türkçe çalışmayı devam ediyorum. 33 sayfada bu yazma egzersizi var.

Diyelim ki siz başbakansınız. Aşağıdaki konular hakkında neler yapacaksınız?

  1. eğitim - Ben lise öğretmenim bu yüzden ülkemin eğitimini geliştirmek için çok fikrim var. Fikrimden en önemlisi okul içinde cep telefonu kullanımını yasaklamak. Ülkemdeki liselerde öğrenciler cep telefonlarını sınıf içe getirebilirler. Bence bu çok büyük bir problem. Çoğu öğrenciler yeter disiplin yok.
  2. ekonomi - Ülkemdeki ev hayatları çok yüksek. Çok genç insan kendine ait bir ev almak istiyor ama bu ailelerin yardım yoksa gerçekten zor. Bu problemi çözmek için bir politika yapmak istiyorum.
  3. çevre - Daha az plastik kullanmamız lazım. Plastik çevre için çok zararlı. Çevre dostu ürünler yapan şirkette daha yardım etmek istiyorum. (daha çok avantaji vermek istiyorum)
  4. sağlık - Ülkemdeki sağlığı sistemi bedavadır. Bu sistemi finanse için çok vergiler ödüyoruz ama servis kalitesi oldukça kötü çünkü klinikada veya hastanede her zaman çok insan var ve yeter doktor ve hemşire yok. Daha çok doktor yetiştirmek için bir politika yapacağım.
  5. spor - Eskiden ülkemde futbol çok popüler değildi ama şimdi çok genç insan futbolu çok seviyorlar. Her semtte futbolu teşvik etmek için daha çok futbol sahaları ve futbol okulları lazım.
  6. ulaşım - Ben ülkemde en büyük şehirde yaşıyorum. Burada çok insan var ama toplu taşıma sistemi yeterince değil. Bu kadar fazla insanlar için az metro çizgiler var. Daha çok istasyon inşa edeceğim.
  7. enerji - Ülkemde çok fazla göl var ve göller yakında her zaman çok rüzgar var. Rüzgar kullanan enerji yapmak çok kolay demek. Daha fazla rüzgar türbinleri inşa edeceğim.

Headline image by priscilladupreez on Unsplash

1