Yoğun haftam
Turkish

Yoğun haftam

by

lifestyle
daily life

Bu benim ikinci Türkçe yazma pratiğimdir. Bu defa bu haftada hayatım hakkında yazmak istiyorum. Bu hafta çok yoğun bir hafta.

Salı günü ve çarşamba günü tüm gün özel bir eğitime gitmek zorundaydım. Bu eğitim çok pahalı ama işim benim için ödedi.

Orada nasıl DELF sınavının düzeltilmeyı öğrendik. DELF resmi bir fransızca sınavı ve fransızca öğrenen öğrencileri arasında oldukça popüler çünkü Fransa'da vatandaş olmak için ve Fransızcada etiğim almak için bir gerekliliktir. Fransa'da çok yabancı işleri için de bu sınava girmeye gerek var.

Ben Kanada'da yaşıyorum ve bu sınav hakkında az insan biliyor. Ama giderek daha fazla insan fransızca öğrenmek istiyor ve okul yönetimi öğrencilerimiz için daha fırsat vermek istiyor. Bu yüzden bir işi arkadaşım ile bu eğitime katılabilirdik. Bu hafta iki gün oraya gittik. Gelecek hafta başka iki gün var. Sonra sınav gözetmenleri olarak çalışmak için akreditasyon alacağız.

Bu eğitimin yüzünden, iki gün boyunca okulda iş yapmadım. Normalde bu durumları sevem çünkü işten yokluğumdan sonra çok daha fazla iş var.

Perşembe günü benim okulda bir iftar yemeği vardı. Eğitiminden sonra okula gittim. Ben bir lisede dil öğretmenim ve çok yabancı öğrencilerle çalışıyorum. Bu yemekte çok öğrencilerimi gördüm. Onlar beni görünce çok mutlu oldu. Bu olayda yaklaşık 150 insan geldi ve yemek çok lezzitli. İki tabak yemek yedim.

Bugün İtalkide Türkçe öğretmenim ile bir konuşma dersi yapacağım. Daha sonra bir kafede bir arkadaşımla buluşup kahve içeceğim veya tatlı yiyeceğim.

Bu hafta çok yoğun ama her zaman çok fazla plan yapmayı severim. Evde sıkılmayı sevmem.

Metnimi okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

Headline image by jazminantoinette on Unsplash

1