De 11e week van het Nederlands
Dutch

De 11e week van het Nederlands

by

language learning
daily life

Deze week is de eerste week na onze vakantie in Tenerife. Ook al het vakantie heel leuk was, voor mij is het ook gezellig om een routine te hebben. Ik houd van mijn huisje, mijn thee en je, ik houd van Brussel, zelfs als het regent.

Er is nog steeds zoveel dingen die over kan ik niet schrijven maar wil ik proberen een paar verhalen van deze week vertellen.

Maandag was het regenen de hele dag en als het regent ik blijf graag thuis om mijn werk te doen. Ik ben echt een introverte en na vakantie voor twee week met mijn familie en andere mensen ik vind het fijn om wat tijd voor mezelf te hebben. Ik ben productief geweest maar schrijf nog steed niet elke dag en het Nederlands.

Ook al schrijf niet vaak ik doe een transcriptie vaan een podcast en dat vind ik heel leuk en effectief. Ik doe de transcriptie van een aflevering over huisdieren. Ik heb een nieuwe super podcast en het Nederlands gevonden en ik luister elke dag. Als het is toch moeilijk te begrijpen ik luister meestal vaak naar dezelfde afleveringen. Het is een podcast voor Nederlands leerlingen en er zijn typische verhalen in een normale tempo gesproken - niet te snel en duidelijk.

Ik weet dat dit niet spannend is maar het is belangrijk dat ik probeer iets te schrijven ook al het een beetje saai is!

Vandaag - zaterdag ik met mijn dochter gaan naar een concert van de "Black Puma's" Mijn vriendin drumt voor deze groep en ze spelen een concert vanavond hier in Brussel. De groep is zeer bekend maar eigenlijk ken ik hen muziek niet goed. It is R&B en eerlijk gezegd ik houd niet van R&B maar wordt het heel goed om mijn vriendin te horen spelen. En voor mijn dochter het wordt haar eerste grote concert in een grote zaal en ik denk dat voor haar zal het een fantastische ervaring zijn.

Dat voor het post genoeg is. Mijn plan is elke dag om iets te schrijven en aan het eind van de week te posten. Zo dit wordt mijn eerste "post van de week". Voor maar 11 weken Nederlandse studie denk ik dat het OK is!

3