Benim ilk Türkçe yazma
Turkish

Benim ilk Türkçe yazma

by

language learning

Merhaba! Bu benim ilk Türkçe yazmam. Ben neredeyse 1 yıldır kendi kendime Türkçe öğreniyorum. Her gün işe gitmek için araba sürerken Türkçe videolar ve podcastler dinlerim (tabii ki güvenlik için videoları görmüyorum). Birkaç önce A1 seviyesi gramer kitabı bittim ve çok bir YouTube'daki Türkçe öğretmenin her A1-B2 gramer videoları çalıştım (Turkish Via). Duolingo'da 280 günün streakim bile var! Bu günlerde çok Türkçe öğrenmek için birçok motivasyonum var!

Neden ben Türkçe ders çalışıyor muyum? Ben çok özel bir sebebim var. Ben Kanada'daki bir lisede dil öğretmeni olarak çalışıyorum. Yabancı öğrenciler için ingilizce derslerini veriyorum. Bu lisede çalışmaya başladığımda çok şaşırdım çünkü çoğu öğrencilerim Türktü. Onlar oldukça kibar ve nazik ve onunla çalışmak çok güzel. Lakin onlardan bazıları sık sık derse gelmezler ve okul işlerini yapmazlar bu yüzden sürekli onların ailelerine telefon etmeme gereğim. Fakat telefonunda konuşurken büyük bir problem var... Aileleri hâlâ İngilizce bilmiyorlar. Bazen e-posta nasıl kullanmayı da bilmiyorlar. Ben düşündüm ki bir çözüm bulmam gerekti. Bu sebeple Türkçe öğrenmeyi başladım. Ben normalde yabancı dilleri öğrenmeyi çok seviyorum bu yüzden okulda çok Türkçe duyarken bu dilemeyi ilgi duymaya başladım.

Bugün internette bir Türk öğretmeni de bile buldum. Benim için dinleme çok zor ama konuşurken öğretmenim beni iyi anladı. Onunla devamlı çok konuşma pratiği yapmak istiyorum. Umarım ki yakında çok iyi Türkçe konuşabileceğim!

Headline image by michaeljerrard on Unsplash

1